Spre rusinea noastra presa nu il promoveaza. OCTAVIAN BUZATU, unul din cei care a castigat pentru Romania , in procesul de la Haga, Insula Serpilor, un teritoriu mai mare decat Kuweitul sau Ciprul

TRIMITE PRIETENILOR

“Bianca Dragusanu, Raduleasca, Botezatu, Negru, Teo, Maruta n-au nicio valoare in comparatie cu un domn de 42 de ani pe care l-am descoperit abia zilele trecute,spre rusinea mea.

Nu sa gasiti mare lucru pe google despre OCTAVIAN BUZATU, spre rusinea noastra…Octavian e unul din cei care a castigat pentru Romania , in procesul de la Haga, Insula Serpilor, un teritoriu mai mare decat Kuweitul sau Ciprul, mai mare decat orice judet al tarii, aproape 10000 km2 impreuna cu apele care-l inconjoara. In urma procesului de la Haga unde Romania a invins Ucraina castigand Insula Serpilor, OCTAVIAN BUZATU a devenit unul din primii trei cartografi ai lumii. Sovieticii au luat abuziv teritoriul in 1948…Cati romani care au cucerit teritorii pentru Romania cunoasteti? Octavian Buzatu e unul din ei…

„Fără să-mi dau seama, de emoţie, m-am şters cu mâna de sudoare, apoi în calitate de expert tehnic am mai calculat încă o dată ce însemna victoria asta: 79,3 % dintr-un total de 12.000 kmp aflaţi în dispută. Am privit totul ca fiind o decizie logică, dar care a avut nevoie de 60 de ani pentru a trasa o linie imaginară pe o hartă.
Apoi ne-am retras la hotel copleşiţi de o oboseală plăcută. La întoarcerea acasă mi-a părut rău că nu suntem fotbalişti, cu gândul că poate şi primirea ar fi fost alta… dar, în definitiv, ceea ce am făcut noi nu a fost decât o misiune îndeplinită“.

Octavian Buzatu, romanul care a învins Ucraina în „finala“ de la Haga…

Sa-i trimitem mai departe macar numele, macar atat…”

Sa lasam pentru moment discutiile despre vedetele Romaniei si sa ii dedicam un post pe o retea de socializare unui om deosebit: Octavian Buzatu, inginerul constantean care a facut parte din echipa de negociatori a Romaniei in procesul de la Haga privind Insula Serpilor.

“Bianca Dragusanu, Raduleasca, Botezatu, Negru, Teo, Maruta n-au nicio valoare in comparatie cu un domn de 42 de ani, pe care l-am descoperit abia zilele trecute, spre rusinea mea. N-o sa gasiti mare lucru pe Google despre OCTAVIAN BUZATU, spre rusinea noastra… Octavian e unul dintre cei care a castigat pentru Romania, in procesul de la Haga, Insula Serpilor, un teritoriu mai mare decat Kuweitul sau Ciprul, mai mare decat orice judet al tarii, aproape 10.000 km2 impreuna cu apele care-l inconjoara”, a scris Dan Negru pe Facebook.

In urma procesului de la Haga, unde Romania a invins Ucraina castigand Insula Serpilor, Octavian Buzatu a devenit unul din primii trei cartografi ai lumii.

“Cati romani care au cucerit teritorii pentru Romania cunoasteti? Octavian Buzatu e unul din ei… Sa-i sharuim numele, macar atat…”, a incheiat Dan Negru.

Insula Serpilor este o insula din Marea Neagra, care apartine Romaniei, dupa decizia Curtii Internationale de Justitie de la Haga din februarie 2009.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.