Teodosie, razboinic: „Nu ne intimidam”. Anunta ca nu se va schimba ritualul botezului

TRIMITE PRIETENILOR

IPS Teodosie a anuntat, marti seara, ca ritualul botezului nu se va schimba ca urmare a decesului unui bebelus, inecat dupa ce a fost scufundat complet in apa. „Nu ne intimidam”, a declarat Teodosie la Antena 3.

„Nicicum nu se schimba ritualul. Pentru ca… o sa dau si temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credinta sunt valabile si peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidam. Asa a fost si cu lingurita. Pai cum sa schimbi lingurita? Am explicat, lingurita e Maica Domnului. Inlocuiesti pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorba. Nu se schimba nimic”, a  declarat IPS Teodosie la Antena 3.

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfasoara, a declarat, marti, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

El a precizat ca orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, unde se desfasoara ancheta.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor anunta luni ca va stabili circumstantele in cazul bebelusului care a decedat dupa botez, precizand ca a luat deja legatura cu preotul care a oficiat slujba si cu persoanele prezente la ritual. Sursa citata preciza ca, dupa ce se vor stabili circumstantele in care s-a petrecut aceasta tragedie, se vor decide si masurile necesare a fi impuse.

Un copil in varsta de o luna si jumatate a decedat, luni, la spital, dupa ce a facut stop cardio-respirator duminica, in urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din Suceava, in timpul caruia ar fi fost complet scufundat in apa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebelusul a fost gasit in stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la fata locului, l-a resuscitat si apoi l-a transportat la spital.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.