Ultima Ora! Anglia intră în carantină totală. Care sunt măsurile anunțate de premierul Boris Johnson

TRIMITE PRIETENILOR

Anglia se pregătește pentru cel de-al treilea lockdown, care va fi impus la nivel național! Prim-ministrul Boris Johnson a stabilit

deja ce măsuri vor fi luate. Acestea includ închiderea tuturor școlilorpână la jumătatea lunii februarie.

Boris Johnson a anunțat că Anglia va avea parte de o nouă carantină la nivel național. Măsurile adoptate vor include și închiderea tuturor școlilor, până la mijlocul lunii februarie.

Într-o intervenție televizată către întreaga națiune, prim-ministrul a stabilit planuri pentru restricțiile ce urmează a fi impuse, cu scopul de a reduce ratele crescute de infectare. El a descris viteza de răspândire

a noii variante de COVID-19 ca fiind „alarmantă” și a spus că spitalele din Anglia se află sub mai multă presiune decât în ​​orice moment al pandemiei.

Când și pentru cât timp va intra Anglia în lockdown

Carantina a fost stabilită pentru o perioadă de 21 de zile. Măsurile vor intra în vigoare începând de mâine. Johnson a îndemnat dejapublicul să „rămână acasă”, excepție făcând, după cum știm, motivele esențiale.

„Acum avem o nouă variantă a virusului care ne frustrează și ne sperie, în același timp, văzând viteza cu care se împrăștie. S-a confirmat că (noua formă a virusului) este cu 50 până la 70% mai contagioasă.

Este mult mai posibil să luați acest virus și să-l transmiteți mai departe. În timp ce vă vorbesc, în seara aceasta, spitalele sunt sub o mare presiune, cea mai mare de la începutul pandemiei. A crescut numărul pacienților cu aproape o treime în ultima săptămână. Suntem cu 40% mai sus ca număr de cazuri față de luna aprilie. Avem un record de cazuri în Marea Britanei și, din păcate, riscurile sunt ca aceste numere să crească. Oricum, mare parte din țară a luat

deja măsuri drastice. Este clar că trebuie să facem mai mult pentru a controla noua tulpină a virusului, până ce vom începe vaccinarea masivă. Anglia va intra în lockdown pentru a controla această tulpină a virusului.

Vă rugăm să stați acasă, plecați doar pentru a vă cumpăra lucrurile esențiale pentru viață, mergeți la muncă doar dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face mișcare, pentru a merge la medic, a face un test Covid, sau alte lucruri care nu pot fi amânate.”, a declarat premierul Angliei.

Instituțiile de învățământ intră și ele în lockdown, tot începând de mâine. Premierul a subliniat că este conștient de cât de importantă este educația făcută în școli, dar nu vrea ca elevii sau

studenții să riște infectarea cu COVID-19 și să ducă, mai departe, virusul acasă. Așadar, până la mijlocul lunii februarie s-a decis să se desfășoare cursuri online.

Noile cifre de infectare, extrem de îngrijorătoare

Noile măsuri vin după zile de haos guvernamental în fața ratelor de infectare, cauzată de nouă tulpină Covid, extrem de transmisibilă. Primul-ministru a fost informat, luni, cu privire la cifre sumbre, arătând că 26.626 de pacienți cu COVID-19 erau spitalizați în Anglia, pe 4 ianuarie – o creștere de peste 30%, față de săptămâna precedentă.

Rata cazurilor în Anglia până la 30 decembrie a fost de peste 518 la 100.000, de trei ori nivelul anunțat la începutul lunii decembrie: 151.3 la 100.000 de locuitori.

În Londra, cazurile au crescut la 950 la 100.000 până la 30 decembrie, marcând o creștere de cinci ori, în comparație cu 166 la 100.000 de locuitori, pe data de 1 octombrie.

Oficialii sistemului de sănătate al Marii Britanii au fost de acord să ridice nivelul de alertă Covid-19 la cinci – cel mai mare – timp de trei săptămâni.

Aproximativ 44,1 milioane de oameni – 78% din populația Angliei – trăiau sub cele mai dure restricții, de nivel 4, înainte de anunț. scrie spynews.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.