Ungaria anulează impozitul pe venit pentru tinerii sub 25 de ani. Nivelul salariului mediu brut pe economie este acum 1100 euro

TRIMITE PRIETENILOR

Salariaţii maghiari cu vârsta sub 25 de ani nu vor plăti impozitul pe venit, ceea ce înseamnă că vor câştiga mai mulţi bani, venitul lor net va creşte – a spus Katalin Novák, ministru fără portofoliu responsabil pentru familii, într-un mesaj video publicat joi pe pagina ei de socializare.

Ministrul a subliniat că rata de ocupare a tinerilor este azi de 1,5 ori mai mare decât acum zece ani, tot mai mulţi tineri
lucrează chiar şi în timpul studiilor. Aceşti tineri sunt ajutaţi de guvern prin scutirea totală de impozitul pe venit până la nivelul slariul mediu brut pe economie, care este în momentul actual de aproximativ 400 000 de forinţi (1100 de euro) – a adăugat. Această măsură atrage după sine o creştere cu aproximativ 22% a salariului net al tinerilor – a precizat ministrul.

“Vrem să încurajăm tinerii să lucreze, să pună de-o parte cât mai mult posibil, pentru ca în momentul întemeierii unei familii să îşi poată începe viaţa comună bazându-se pe aceste economii şi pesprijinele acordate familiilor” – a spus Katalin Novák.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.