Vanzarea masinilor este acum posibila si fara obtinerea certificatului fiscal

TRIMITE PRIETENILOR

Atentie, soferi! 2021 vine cu schimbari importante pentru cei care doresc sa isi vanda masina. Pana anul trecut, persoanele care isi vindeau masina erau obligati sa obtina un certificat de atestare fiscala pentru a dovedi plata la zi a impozitului.

Soferii pot vinde masina fara certificatul fiscal

Procedura este mai simplificata de acum. Concret, un sofer poate sa vanda o masina fara sa obtina certificatul de atestare fiscala, in anumite conditii. In schimb, cei care vand terenuri sau cladiri, nu o vor putea face fara hartia respectiva.

„Proprietarii bunurilor care instraineaza mijloace de transport nu trebuie sa prezinte certificatul de atestare fiscala in cazul in care pentru instrainare utilizeaza formularul de contract de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport aprobat prin ordin al ministrului potrivit dispozitiilor legale in vigoare”, se arata in textul legii.

O alta schimbare in procedura de vanzare a masinilor vizeaza exclusiv firmele. Aceasta este prevazuta in legea 296/2020 si obliga comerciantii auto si societatile de leasing care inregistreaza ca stoc de marfa mijloace de transport, cumparate de la persoane fizice din Romania si inmatriculate pe numele acestora, sa le radieze din evidența DRPCIV de pe numele fostilor proprietari.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.