VIDEO. Soacra unui polițist e oarbă în acte, dar zburdă cu bicicleta. Are, prin fals, indemnizație de handicap și drept la însoțitor

TRIMITE PRIETENILOR

Un caz revoltător de nesimțire, șarlatanie și lăcomie a fost dezvăluit de jurnalistul Marin Badea pe blogul său, Marinbadea.ro. Este vorba despre o femeie din satul Călărașii Vechi, comuna Cuza Vodă, județul Călărași, care a obținut certificat de handicap ca nevăzătoare făcând pe oarba închipuită. De 8 ani înșală statul de două ori: prin indemnizația de handicap și prin dreptul la însoțitor.

Viorica Marin are 61 de ani, o fiică decisă să candideze la Primăria comunei Cuza Vodă și un ginere polițist. Nici candidata, nici polițistul nu i-au spus: „Mamă, nu e bine să umbli cu falsuri pentru a lua bani de la stat!”.

Relevantă este și reacția Vioricăi Marin când jurnalistul Marin Badea i-a pus în față dovada înșelătoriei.

Reproducem textul-anchetă al gazetarului călărășean, cu imaginile și documentele aferente.

„Sătenii o cunosc drept medic veterinar. Se numește Viorica Marin, născută la data de 8.05.1959, iar la data eliberării certificatului de încadrare în grad de handicap avea domiciliul pe raza comunei Cuza Vodă, satul Călărașii Vechi. La acest moment, domiciliază, în acte, în municipiul Călărași, strada Independenței, nr. 104.

Polițistul Grigore Chiriță, ginerele escroacei

Este soacra polițistului Grigore Chiriță, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu funcția de agent 1. În declarația de avere a acestuia, datată 14.04.2020, afirmă că deține, împreună cu soția Arșinica Andreea Chiriță, doar terenuri, mai precis 9 mp teren intravilan și 4,4 ha teren extravilan.

Conform acestui document, polițistul Grigore Chiriță nu realizează venituri salariale, dar nici soția acestuia, Arșinica Andreea Chiriță.

Arșinica Andreea Chiriță deține, pe raza aceluiași sat, Călărașii Vechi, o casă ridicată recent. Declarația de avere a polițistului Grigore Chiriță conține mai multe date inexacte, false.

Certificat de încadrare în grad de handicap. Titular: Viorica Marin

Viorica Marin, medicul veterinar – cum este cunoscută în sat -, deține certificatul de încadrare în grad de handicap, eliberat de Consiliul Județean Călărași, cu nr. 4245/18.12.2012. Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți, în respectivul document, afirmă că Viorica Marin se încadrează în gradul de handicap GRAV, cu asistent personal. Codul bolii este H52 – afecțiunile mușchilor oculari, ale mișcărilor binoculare, de acomodare și de refracție.”

Doamna Viorica dă în bâlbâială

„Am găsit-o în această dimineața la locuința din Călărașii Vechi, făcând, spune aceasta, treburi gospodărești. Antamăm cu aceasta vaccinarea unor căței. E extrem de volubilă. Știe și unde stăm! «Aaa, la casa aia frumoasă stați, unde e husky, acolo!».

Îi spunem, în cele din urmă, cine suntem și o întrebăm dacă este posesoarea unui certificat de handicap permanent. «Domnule, vii cu politică la mine?». Viorica Marin nu-și mai găsește cuvintele.

Încasează, de la statul român, de 8 ani, pensie în grad de handicap grav, deși aceasta zburdă pe străzi, inclusiv pe bicicletă. Are și drept de însoțitor.

Viorica Marin: Eu, pensie de handicap? De unde?

Reporter: N-aveți? Doamnă, aveți pensie de handicap și cu drept de însoțitor permanent. Uitați documentul!

Viorica Marin: Nu!

Reporter: N-aveți?

Viorica Marin: Nu!

Reporter: Deci, actul ăsta e fals?

Viorica Marin: Nu am!

Reporter: Deci, nu sunteți handicapată?

Viorica Marin: Nu!”

VIDEO: Incredibilul dialog dintre reporter și oarba închipuită

Fiica promite că, dacă devine primăriță, își donează salariul!

„Nu am găsit-o la domiciliul din Călărașii Vechi pe Arșinica Andreea Chiriță, fata acesteia, care se prezintă tot medic veterinar pe raza satului Călărașii Vechi. Arșinica Andreea Chiriță se declară candidat la primăria din localitate, afirmând că, în cazul în care va câștiga scrutinul din 27 septembrie, își va dona tot salariul «pentru bătrânii din comună». Mult mai simplu ar fi fost ca, prin intermediul medicului de familie Camelia Ligia Mazilu, să-i încadreze în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor, așa cum are, de 8 ani, mama acesteia.

Explicațiile Arșinicăi Andreea Chiriță sunt penibile: «Domnule, dacă dumneavoastră aveți un scenariu politic și vreți să-l derulați, nu-l derulați cu mizerii! Eu am încheiat oeice discuție cu dumneavoastră. La revedere!».

Arșinica Andreea Chiriță, candidată, fiica escroacei

Arșinica Andreea Chiriță nu a dorit să ne spună dacă ea este cea care încasează, lună de lună, banii, ca însoțitor permanent al „oarbei” Viorica Marin, mama acesteia.

În sat, lumea e siderată la aflarea veștii că Viorica Marin, medicul veterinar al satului, primește pensie pe motiv că este încadrată în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor. «Mă-ntâlnesc ieri cu ea, era pe bicicletă, și-mi spuneți că e oarbă? Cum să fie?!».

Am dorit să obținem și punctul de vedere al medicului de familie Camelia Ligia Mazilu. Nu am găsit-o la cabinet. În schimb, am apelat-o pe telefonul mobil. După ce i-am spus cine suntem și ce vrem, i s-a stricat, brusc, receptorul: «Alo, alo, nu vă aud!».

Sursa: Ziaristii.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.