150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc persoanelor care își încălzesc locuințele cu ajutorul lemnelor

TRIMITE PRIETENILOR

Ministerul Mediului va propune acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc  persoanelor care își încălzesc locuințele cu ajutorul lemnelor.

Guvernul vrea să existe o egalitate între populația care se încălzește pe gaz, energie electrică și lemne. Schema se va aplică la tot sezonul rece,  propunerea oficială urmând să fie lansată după o analiză în coaliţia de guvernare. Până acum, subvenţiile la încălzirea cu lemne erau acordate doar persoanele cu venituri reduse. Jumătate din populaţia României foloseşte lemnul ca sursă principală de încălzire, potrivit observatornews.ro.

„Creșterea, conform propunerii pe care o vom înainta, ar trebui compensată cu o sumă de 150 de lei pe metrul cub pentru lemn de foc pentru persoanele care cumpără cu factură lemnul de foc (…). Vom propune că limita pentru cantitate să fie de 5 metri cubi”, a anunţat recent ministrul mediului Tanczos Barna.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.