Alertă sanitară, după ce un român a suferit o reacţie severă la vaccin. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate

TRIMITE PRIETENILOR

Un român care s-a imunizat în ultimele 24 de ore împotrivă COVID-19 a prezentat o reacție severă în urma vaccinării.

Alertă sanitară, după ce un român a suferit o reacţie severă la vaccinul antiCOVID. În acest moment, persoana se află în afara oricărui pericol, dar a fost pus sub supraveghere medicală.

Alertă sanitară, după ce un român a suferit o reacţie severă la vaccinul antiCOVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate

Din primele informații se pare că este vorba despre o persoană cunoscută cu multiple afecțiuni cronice și care făcea și dializă.

Se pare că persoana în cauză s-a prezentat pentru primirea celei de a doua doze de vaccin Pfizer. Starea de sănătate s-a alterat, ulterior, în timpul ședinței de dializă. La acest moment se află sub supraveghere medicală.

„Din informațiile pe care le deținem la acest moment, persoana respectivă s-a prezentat pentru primirea celei de a doua doze de vaccin. Persoana este cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, făcea și dializă. Starea de sănătate s-a alterat, ulterior, în timpul ședinței de dializă. La acest moment se află sub supraveghere medicală”, transmite GCS.

Comitetul de Coordonare a Vaccinării anunţă că 27.944 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate cu vaccinul de la Pfizer, numărul total al persoanelor vaccinate ajungând la 803.098. Cele mai multe reactii adverse s-au înregistrat după vaccinul AstraZeneca.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind
Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența
vaccinărilor, situația din ziua de 21 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

27.944 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate cu vaccinul de la Pfizer, numărul total al persoanelor vaccinate ajungând la 803.098.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.419 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a 12.962 de teste RT-PCR și 3.683 teste rapide antigenice. Cele mai multe îmbolnăviri noi sunt în Bucureşti.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 628 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.