Alianță de conjunctură o face pe China castigatoare. Gazul Rusiei pentru Europa va fi trimis în China, via Mongolia

TRIMITE PRIETENILOR

Gazul destinat Europei ar putea fi trimis în China. Moscova şi Beijing au semnat ieri un acord prin care să trimită anual 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale printr-o conductă ce va trece prin Mongolia.

Noul gazoduct ar putea fi construit până în 2025. Până atunci, la începutul lunii trecute, China şi Rusia au semnat o înţelegere prin care Rusia să trimită gaze naturale către China pe o perioadă de 30 de ani.

Noul acord vine în contextul în care tot mai multe ţări impun sancţiuni economice fără precedent Rusiei şi încearcă să izoleze statul pe plan global după invaziei Ucrainei. Săptămâna trecută, Germania a anunţat că nu va autoriza lansarea gazoductului de 10 miliarde de dolari, care urma să transporte gaze din Rusia direct în Uniunea Europeană.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.