Ambasada Ucrainei în România solicită redenumirea Șoselei Kiseleff din București în „Șoseaua Ucraina”

TRIMITE PRIETENILOR

Ambasada Ucrainei în România a făcut o solicitare pentru ca străzile pe care se află clădirile Ambasadei și a Consulatului Federației Ruse la București să fie redenumite. Cetățenii României sunt îndemnați să semneze o petiție pentru redenumirea unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, unde este situată Ambasada Rusiei în București, în Șoseaua Ucraina. Aceasta ar fi o acțiune simbolică de sprijin al poporului ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, potrivit Adevărul.

Conform comunicatului, solicitarea i-a fost adresată și primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Bulevardul Kiseleff din Capitală poartă numele generalului rus Pavel Kiseleff, care a guvernat Țările Române din 1829 până în 1834, după Tratatul de pace de la Adrianopol. Citeşte şi: Elena Udrea, îngrijorată că Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

Reprezentanții Ambasadei au mai spus că totul face parte dintr-o campanie adresată mai multor țări pentru ca Ucraina să devină astfel parte a capitalelor lumii. Campania Strada Ucrainei este adresată către întreaga lume să facă Ucraina o parte a capitalelor sale. Organizatorii acestei campanii văd această iniţiativă ca o modalitate foarte puternică de a răspunde încercărilor Rusiei şi ale lui Vladimir Putin de a anula, distruge Ucraina şi cultura ucraineană”, a adaugat misiunea diplomatică ucraineană.

Oficialii au mai spus că pe site-ul https://www.uastreet.world/ există petiţii de redenumire a străzilor pe care se află ambasadele şi consulatele statului agresor din 53 de oraşe din 34 de ţări din întreaga lume.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.