Analiză dură a expertului militar Daniel Davis: Ucraina pierde războiul

TRIMITE PRIETENILOR

Ucraina pierde războiul. „Pe măsură ce războiul împlinește patru luni devine evident că șansele înclină în favoarea Rusiei. Din punct de vedere militar nu există nicio cale rațională prin care Ucraina va câștiga vreodată războiul”. Analiza este realizată de platforma 19fortyfive.com.

Din momentul în care trupele Moscovei au fost oprite la marginea capitalei Kyiv, în Vest s-a conturat un curent de opinie pro Ucraina. Factorii de decizie considerau că Ucraina va învinge Rusia. Tot ce era nevoie, susțineau mulți experți, era ca armata ucraineană să dețină un număr suficient de arme și muniție. Războiul a intrat în cea de-a patra lună și armata rusă are avantajul pe câmpul de luptă. Deși pagubele aduse armatei ruse sunt impresionante, aceștia au capacitatea de a înlocui pierderile de pe câmpul de luptă.

Din punct de vedere militar, nu există nicio cale rațională prin care Ucraina va câștiga vreodată războiul

Fără o modificare a cursului războiului, în curând și Kyivul în sine ar putea cădea.

După ce armata rusă a suferit o „înfrângere uluitoare”, la nord de Kyiv și Harkiv, în primele câteva săptămâni de război, mulți experți au calificat armata rusă drept „incompetentă”. Și într-adevăr, rușii au pierdut peste 33.000 militari de la începutul războiului. Mii de vehicule blindate și tancuri au fost făcute una cu pământul. Astfel, analiștii au sugerat că rușii sunt incapabili să învingă armata Ucrainei. Forțele armate ucrainene au dat dovadă de mare curaj. Abilitățile acestora au fost apreciate dă către experți.

La sfârșitul lunii aprilie, secretarul Apărării din Statele Unite, Lloyd Austin, a vizitat Kyivul. Acesta i-a spus lui Zelenski că Occidentul poate oferi trupelor sale „echipamentul potrivit” și „sprijinul potrivit”. Lloyd Austin dorea să ajute Ucraina să câștige și să vadă „Rusia slăbită”. Pe lângă ajutorul direct pe câmpul de luptă, Occidentul a folosit simultan instrumente economice menite să-l priveze pe Putin de capacitatea de a continua războiul.

Înfrângerea Ucrainei este preconizată de Douglas Macgregor, colonel american în retragere: „Presa pregătește publicul pentru colapsul militar al Ucrainei!”

Colonelul american în retragere Douglas Macgregor a semnat recent un articol publicat în The American Conservative. Douglas Macgregor, col. (ret.) este fostul consilier al Secretarului Apărării în administrația Trump, un veteran de luptă decorat și autorul a cinci cărți. Douglas Macgregor arată că presa occidentală pregătește publicul pentru înfrângerea militară a Ucrainei. Autorul precizează că Ucraina se va scufunda sub valuri precum Titanicul. Redăm mai jos analiza colonelului, intitulată „Când minciunile vin acasă”.

Diogene, unul dintre iluștrii filozofi ai lumii antice, credea că minciunile sunt moneda de schimb a politicii. Iar acele minciuni erau cele pe care el a căutat să le dezvăluie. Pentru a-și exprima punctul de vedere, Diogene purta ocazional un felinar aprins pe străzile Atenei în timpul zilei. Dacă ar fi fost întrebat de ce, Diogene ar spune că este în căutarea unui om cinstit. A găsi un om cinstit astăzi în Washington, D.C., este la fel de dificil. Diogenes ar avea nevoie de un felinar în fiecare mână.

Cu toate acestea, există scurte momente de claritate în interiorul instituției de la Washington

După ce a dezinformat luni de zile publicul american cu privire la originile și desfășurarea războiului din Ucraina, mass-media pregătește acum publicul american, britanic și din alte națiuni occidentale pentru colapsul militar al Ucrainei. Acesta este așteptat de mult timp.

Mass-media occidentală a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a da apărării ucrainene imaginea de putere mult mai mare decât este cu adevărat. Aceștia nu au luat în calcul înfrângerea Ucrainei. Observatorii independenți au observat că aceleași clipuri video ale tancurilor rusești atacate au fost afișate în mod repetat. Contraatacurile locale au fost raportate ca și cum ar fi fost manevre operaționale.

Erorile rusești au fost exagerate și nu au legătură cu proporția lor reală

Pierderile rusești și adevărata amploare a pierderilor Ucrainei au fost distorsionate, fabricate sau pur și simplu ignorate. Dar realitatea de pe câmpul de luptă s-a schimbat în timp. Odată ce forțele ucrainene s-au imobilizat în poziții defensive statice în interiorul zonelor urbane și în centrul Donbasului, situația armatei ucrainene era fără speranță. Dar această evoluție a fost prezentată ca un eșec al rușilor de a-și atinge obiectivele. Înfrângerea Ucrainei este în desfășurare.

Forțele de luptă terestre care își mobilizează soldații în apărări pregătite vor fi identificate, vizate și distruse de la distanță. Atunci când mijloacele de informare, supraveghere și recunoaștere aeriene, cu sau fără echipaj uman, sunt legate de arme de precizie cu lovituri ghidate sau de sisteme de artilerie moderne informate de date de țintire exacte, „menținerea pozițiilor” este fatală pentru orice forță terestră. Acest lucru este cu atât mai adevărat în Ucraina. A fost evident încă de la primele lovituri că Moscova s-a concentrat pe distrugerea forțelor ucrainene. Rusia nu s-a concentrat pe ocuparea orașelor sau pe capturarea teritoriului ucrainean la vest de râul Nipru.

Rezultatul a fost anihilarea fragmentată a forțelor ucrainene

Doar infuzia periodică de arme americane și aliate a ținut pe câmpul de luptă legiunile bătute ale Kyivului; legiuni care acum mor în număr mare din cauza războiului prin procură al Washingtonului.

Războiul Kyivului cu Moscova este pierdut. Forțele ucrainene sângerează. Nu există un număr suficient de trupe pentru a influența bătălia. Situația devine din ce în ce mai disperată cu fiecare oră. Niciun tip de ajutor sau asistență militară din partea SUA și a aliaților, cu excepția unei intervenții militare directe a forțelor terestre ale SUA și NATO, nu poate schimba această realitate dură.

Problema de astăzi nu este cedarea teritoriului și populației Moscovei din estul Ucrainei pe care Moscova îl controlează deja

Viitorul regiunilor Herson și Zaporojie împreună cu cel al Donbasului este decis. Este posibil ca Moscova să securizeze, de asemenea, Harkiv și Odesa, două orașe istorice rusofone, precum și teritoriul din apropierea lor. Aceste operațiuni vor prelungi conflictul până în vară. Problema acum este cum să oprești războiul.

Dacă lupta se oprește la începutul toamnei va depinde de doi factori cheie. Primul implică conducerea de la Kyiv. Va fi președintele Zelenski de acord cu programul Biden de conflict perpetuu cu Rusia?

Dacă administrația Biden va continua, Kyivulva continua să funcționeze ca o bază pentru acumularea de noi forțe gata să amenințe Moscova. În practică, acest lucru înseamnă că Kyivul trebuie să comită o sinucidere națională. Ucraina va expune centrul țării, la vest de râul Nipru, unor lovituri masive și devastatoare ale forțelor rusești cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Desigur, aceste evoluții nu sunt inevitabile

Berlin, Paris, Roma, Budapesta, București, Sofia, Vilnius, Riga, Tallin și, da, chiar și Varșovia, nu trebuie să urmeze orbește exemplul Washingtonului. Europenii, ca majoritatea americanilor, privesc deja în abisul unei recesiuni economice atotcuprinzătoare pe care politicile lui Biden o creează acasă. Spre deosebire de americani care trebuie să facă față consecințelor politicilor prost concepute ale lui Biden, guvernele europene pot renunța la planul de război perpetuu al lui Biden pentru Ucraina.

Al doilea factor implică Washingtonul însuși

După ce a turnat peste 60 de miliarde de dolari sau nu mai puțin de 18 miliarde de dolari pe lună în transferuri directe sau indirecte într-un stat ucrainean care acum se dărâmă, întrebarea importantă este ce se întâmplă cu milioane de ucraineni din restul țării care nu au fugit? Și de unde vor veni fondurile pentru a reconstrui societatea distrusă a Ucrainei având în vedere criza economică globală?

În condițiile în care inflația îi costă pe americani în medie cu 460 de dolari în plus pe lună pentru a cumpăra aceleași bunuri și servicii ca în urmă cu un an, este foarte posibil ca Ucraina să se scufunde liniștită sub valuri precum Titanicul. Înfrângerea Ucrainei nu va stârni prea multă îngrijorare în rândul electoratului american. Politicienii experimentați știu că durata de atenție a americanilor față de chestiunile din afara granițelor Americii este atât de scurtă încât o recunoaștere a înfrângerii în Ucraina ar avea probabil puține sau deloc consecințe imediate.

Cu toate acestea, efectele eșecurilor strategice repetate din Afganistan, Irak, Libia și Siria sunt cumulative

În anii 1980, General Motors a vrut să dicteze tipul de automobile pe care americanii le-ar cumpăra, dar consumatorii americani aveau idei diferite. Acesta este motivul pentru care General Motors, care a dominat piața din SUA timp de 77 de ani, a pierdut primul loc în fața Toyota. Washingtonul nu poate dicta rezultatele războiului și nici nu poate scăpa de răspundere pentru cheltuielile sale risipitoare și pentru că a ruinat prosperitatea americană.

În noiembrie, americanii vor merge la vot

Alegerile în sine vor face mai mult decât să testeze integritatea procesului electoral american. Alegerile vor asigura, de asemenea, că Biden este amintit pentru intransigența sa; refuzul său de a schimba cursul, ca Herbert Hoover în 1932. Democrații își vor aminti că predecesorii lor din Partidul Democrat au luptat împotriva lui Hoover timp de mai bine de jumătate de secol.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.