Antonia Popescu, tânăra româncă campioană mondială la Aritmetică Mentală

TRIMITE PRIETENILOR

Imnul României a fost auzit, în această săptămână, la Dubai, iar tricolorul a fost fluturat pe scenă, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală: micuța Antonia Popescu Burchi a dus cu mândrie numele țării noastre la cel mai înalt nivel câștigând titlul de campioană mondială, Champion of Champion, la categoria 10 ani!

Profesoara care a ajutat-o pe Antonia să câștige premiul cel mare, la doar 10 ani, este Prof. Nomin Damdin, de la Școala Nomin Jyuku, care și-a făcut o pasiune din a învăța copiii cum să facă calcule complexe, în minte.

România are valori reale care merită promovate!

Aritmetica mentală este o metodă specifică de învățare a copiilor. Copiii nu studiază pur și simplu matematica așa ca la școală. Ei sunt învățați să facă calcule folosind abacul sau sorobanul.

Soroban sau abacul japonez este un instrument utilizat pentru efectuarea unor calcule matematice complexe cu o viteză considerabilă. Este considerat a fi printre primele instrumente de calcul inventate în lume, cu o vechime de circa 2500 de ani.

Pe soroban se pot efectua operații matematice simple, dar cu numere foarte mari: scădere, adunare, înmulțire, împărțire etc.

Ideea învățării utilizării sorobanului este aceea de a obișnui creierul cu aceste calcule și de a le efectua, ulterior, mental, fără ajutorul nici unui instrument.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.