Anunţ de ultimă oră al Patriarhiei. Certificatul verde, obligatoriu şi în Biserică dacă legea ajunge în Monitorul Oficial

TRIMITE PRIETENILOR

Certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu şi în Biserică dacă proiectul aflat în camera Deputaţilor va ajunge lege în Monitorul Oficial

Certificatul verde în Biserică. Toate cultele religioase din România au fost informate că, în cazul în care se va vota Certificatul verde, viața religioasă din România va fi afectată, deoarece personalul cultelor are calitatea de angajat, iar legea li se va aplică și lor. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a transmis tuturor cultelor religioase o informare în care arată că obligativitatea certificatului verde li se va aplica. Astfel, toți preoții, pastori, conducătorii cultelor și restul angajaților vor fi obligați să se vaccineze, să facă dovada trecerii recente prin boală sau să se testele periodic.

Biserica Ortodoxă Română (prin vocea Cancelariei Sfântului Sinod) a răspuns acestei informări și susține că Certificatul verde nu se aplică și în cazul activităților religioase, dar va face demersurile necesare astfel încât certificatul să nu se aplice și în cazul lor.

„În acest sens, vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră concretizat prin scrisoarea de informare transmisă și vă asigurăm că Biserica Ortodoxă Română va urmări parcursul parlamentar al acestei Propuneri legislative, care nu are ca obiect activitatea religioasă a personalului cultelor religioase recunoscute, și va face demersurile legale necesare astfel încât eventualele amendamente care vor fi aduse de către comisiile raportoare sau de către plen să nu afecteze viața religioasă a cetățenilor și nici buna desfășurare a slujbelor religioase, prin introducerea Certificatului verde pentru clerici sau credincioși, ca o condiție de a participa fizic la slujbele religioase”, se arată în răspunsul Vicarulu Administrativ Patriarhal, Pr. Ionuț Gabriel Corduneanu.

Certificatul verde în Biserică, anunţ pe Facebook al Sf. Sinod:

Preşedintele comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru a anunţat, luni, că grupul parlamentar al PNL a decis să se abţină la vot, la amendamentul PSD depus la proiectul de lege privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, prin care angajaţilor de la stat nevaccinaţi să li se plătească de la buget testele, timp de două luni de zile. Săptămâna trecută, în negocierile pe domeniul sănătăţii, Nelu Tătaru declarase că este de acord cu propunerea PSD privind testarea gratuită a angajaţilor care nu sunt vaccinaţi.

Deputatul USR Adrian Wiener a declarat, luni, că forma actuală a proiectului privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, îi include şi parlamentarii. În plus, amendamentele se referă la posibila suspendarea a contractului de muncă sau sancţiuni pentru angajatorii care primesc la muncă persoane fără acest certificat.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a precizat că proiectul de lege privind certificatul verde COVID nu va intra în plenul Camerei Deputaţilor, la vot, în această săptămână şi a adăugat că această propunere legislativă a USR este neconstituţională

Liderul deputaţilor AUR a adăugat că partidul din care face parte va solicita Biroului permanent să revină asupra deciziei privind obligativitatea prezentării la intrarea în Palatul Parlamentului a certificatului digital COVID-19.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.