Anunțul ministrului Finanțelor. Noi taxe pentru români! Cine sunt cei vizați care vor fi arși la buzunare

TRIMITE PRIETENILOR

Românii sunt vizați de noi taxe. Printre acestea se numără și taxa pe lux și cea pe bacșiș. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a făcut anunțurile despre posibilele modificări.

„În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o  taxare, dar taxarea aceea n-aș vedea să se întoarcă la stat, ci către comunitatea locală”, a declarat Adrian Câciu despre taxa pe lux

Ce a spus ministrul Finanțelor

„Vă dau un exemplu. În București, dacă s-ar accepta taxarea suplimentară de la a 3-a mașină și al treilea apartament, unde avem persoane fizice proprietari de apartamente, de cartiere aproape, Capitala ar câștiga 16 miliarde lei. Eu aș propune de la a treia ca să nu sperii că de la a doua”, a mai adăugat ministrul Finanțelor.

Reacția lui Florin Cîțu

„Există o astfel de solicitare din partea Horeca. Acolo este o formă de fiscalizat. Dacă industria este de acord, chiar industria o cere, suntem într-o altfel de abordare. Nu facem o analiză ca să nu distorsionăm mediul. Aici mediul de afaceri ne cere o măsură.

Analiza poate fi făcută mai rapid decât să stăm până la 1 iulie, de exemplu”, a explicat Adrian Câciu.

Liderul PNL a criticat propunerea ministrului de Finanțe și le compară cu măsurile existente pe vremea comunismului.

„Eu îmi aduc aminte, din păcate, vremea comunismului, când asta era- mașină, o familie, și atunci greu, stăteai cinci ani de zile să îți iei o mașină. Cam așa suna și asta, pentru PNL. Și spun asta ca o linie roșie: proprietatea privată e sfântă.

Oamenii care muncesc, care au venituri, care au plătiți taxe, impozite, nu trebuie penalizați pentru că au avut succes în viață. Trebuie încurajați.

Niciodată nu vom fi de acord cu astfel de măsuri, mi se pare aberamta o astfel de declarație, o familie o mașină, imediat mi-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism. Atât timp cât PNL este in acest compromis la guvernare, NU se va întâmplă aceste lucru”, a spus Florin Cîțu, citat de Antena3.ro.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.