Ar trebui să fim îngrijorați? SUA şi NATO fac planuri pentru cazul în care Rusia declanşează cel de-al Treilea Război Mondial

TRIMITE PRIETENILOR

SUA şi NATO fac planuri de contingenţă pentru posibilitatea ca Rusia să aleagă să lovească teritoriul NATO, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan.

Atacurile ruseşti s-au apropiat tot mai mult de graniţele NATO de când a început invazia din Ucraina.

La 13 martie, Rusia a atras avertismente din partea NATO după ce a lovit o bază militară importantă din apropierea graniţei alianţei, ucigând cel puţin 35 de persoane şi rănind alte 134.

Reamintim că, recent, presa americană a scris că Whashingtonul a reunit, fără să facă vâlvă, o echipă de oficiali din domeniul securităţii naţionale pentru a schiţa scenarii privind modul în care Statele Unite şi aliaţii săi ar trebui să răspundă dacă preşedintele rus Vladimir V. Putin – frustrat de lipsa de progrese în Ucraina şi hotărât să avertizeze naţiunile occidentale să nu intervină în război – va folosi arme chimice, biologice sau nucleare.

Echipa Tiger Team, aşa cum este cunoscut grupul, examinează, de asemenea, variantele de răspuns în cazul în care Putin intră pe teritoriul NATO pentru a ataca convoaiele care aduc arme şi ajutoare în Ucraina, potrivit mai multor oficiali implicaţi în acest proces.

Echipa se întruneşte de trei ori pe săptămână, în sesiuni secrete, şi analizează, de asemenea, răspunsurile posibile în cazul în care Rusia încearcă să extindă războiul la naţiunile vecine, inclusiv Moldova şi Georgia, şi cum să se pregătească ţările europene pentru refugiaţii care sosesc la o scară nemaiîntâlnită în ultimele decenii.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.