Atenţie la cumparaturi! A fost depistat un PESTICID PERICULOS în peste 7.000 de produse alimentare

TRIMITE PRIETENILOR

Un pesticid periculos pentru sănătate a fost depistat în 7.000 de produse alimentare din două supermarketuri mari din Franţa. Este vorba despre oxidul de etilenă.

Un pesticid periculos pentru sănătate a fost depistat în produse alimentare precum înghețata, biscuiții și pastele, în lanțul de magazine Carrefour şi Auchan din Franța.

Pesticid periculos pentru sănătate, depistat în 7.000 de produse alimentare

Oxidul de etilenă a fost depistat în 7000 de produse alimentare. Acesta este un pesticid cancerigen care se regăsește în multe materii prime alimentare ce stau la baza brânzeturilor, produselor de panificație și de cofetărie, potrivit AlephNews. 

Oxidul de etilenă este interzis în Europa de 10 ani. O anchetă europeană este în curs pentru a afla cine, dintre fabricanții de materie primă sau importatori, este responsabil de această nouă catastrofă sanitară.

Cei care vor să verifice ce alimente au în frigider, pot verifica pe site-ul rappel.conso. Aici sunt contabilizate toate produsele care conțin acest agent toxic.

ANALIZĂ: Atenţie la acest aliment care nu se spală! Are cea mai mare concentraţie de pesticide

Deşi aproape 70 la sută din fructele și legumele proaspete conțin reziduuri de pesticide, cele mai periculoase sunt fructele uscate pe care nimeni nu le spală, şi anume stafidele, potrivit analizei Environmental Working Group (o organizație non-profit extrem de puternică în SUA) și al ultimelor date de testare date publicității de la Departamentul Federal al Agriculturii.

Aproape în fiecare eșantion de stafide – mai precis 99% din ele – s-au găsit reziduuri de cel puțin două pesticide. Din această cauză, specialiștii Environmental Working Group (EWG) consideră să stafidele sunt cele mai periculoase din punct de vedere al pesticidelor, scrie Evz.ro.

Fie că sunt cultivate organic sau nu, fructele și legumele sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase. Din păcate, însă, multe dintre ele conțin pesticide potențial dăunătoare, chiar și după spălare și decojire.

Deoarece contaminarea cu pesticide variază în funcție de cultură, EWG a întocmit un top al celor  mai perriculoase alimente de origine vegetală.

Conform ultimului raport dat publicității de specialist în 2020, cele mai periculoase sunt căpșunele, spanacul, nectarinele, merelele, strugurii, piersicile, cireșele, perele, roșiile, țelina și cartofii.

Mai mult, pe probele de varză au fost identificate 18 pesticide diferite.

Studiile arată că avocado și porumbul sunt cele mai curate. Mai puțin de 2 la sută din probe au prezentat pesticide detectabile. Și alte fructe și legume au obținut scoruri bune: ananasul, ceapa, papaya, mazărea congelată, vinetele, sparanghelul, conopida, broccoli, ciupercile și pepenele galben.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.