AUR a depus o lege prin care numărul de parlamentari să scadă cu aproape 30%

TRIMITE PRIETENILOR

Alianța pentru Unirea Românilor a depus în parlamentul de la București o lege prin care numărul de aleși ai poporului să scadă cu aproximativ 145 de persoane.

Partidul condus de George Simion a lansat în circuitul parlamentar un proiect de lege pentru reducerea numărului de senatori și deputați.

Mai exact, propune o cotă de reprezentare de 90.000 de voturi pentru un deputat și 210.000 voturi pentru un senator, în loc de 73.000 și 168.000, cât este în prezent.

Raportată la o populație a României aflată într-o continuă scădere, măsura va presupune ca aproximativ 225 de deputați și 95 de senatori să ocupe fotoliile Parlamentului începând cu 2024.

Față de 465 de senatori și deputați din prezent, considerăm că e mult mai realist, mai ales în condițiile în care referendumul convocat în 2009 a stabilit clar că românii vor 300 de parlamentari.

În același timp, vom mări numărul de senatori și deputați care să-i reprezinte pe românii din afara granițelor.

În prezent sunt aproximativ 6 milioane de români plecați peste hotare, cărora le sunt repartizate doar 2 mandate de senator și 4 de deputat, o adevărată bătaie de joc!

Conform propunerii legislative ar urma ca numărul de parlamentari să fie redus cu 30%.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.