Avioane rusești, interceptate în apropierea României. NATO a activat de mai multe ori forțele de reacție rapidă

TRIMITE PRIETENILOR

Mai multe avioane militare rusești au fost interceptate, în ultimele zile, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO.

Alianța nord-atlantică informează că radarele proprii au detectat o activitate suspectă intensă deasupra Mării Negre și a Mării Baltice începând din 26 aprilie așa că au fost activate de mai multe ori forțele de reacție rapidă.

Avioanele de luptă „Typhoon” și „F16” care asigură poliția aeriană NATO din România s-au ridicat de la sol și au îndepărtat avioanele rusești înainte ca acestea să intre în spațiul nostru aerian.

Reprezentanții NATO spun că de cele mai multe ori avioanele rusești nu transmit informațiile privind poziția și altitudinea, nu comunică prin radio cu controlorii de trafic și nici nu depun planuri de zbor ceea ce reprezintă un pericol major pentru traficul aerian civil.

Tocmai de aceea intervine poliția NATO care este gata de misiune în orice clipă.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.