Bărbat din Iași, salvatorul a nouă pacienți infectati în stare gravă. A donat plasmă de trei ori după vindecare

TRIMITE PRIETENILOR

Un bărbat din Iași care s-a vindecat de coronavirus a venit pentru a treia oară la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi pentru a dona plasmă. Prin gestul lui, omul a devenit salvatorul a nouă pacienți aflați în stare gravă din cauza infectării cu Covid-19.

Cadrele medicale de la centrul de transfuzie l-au revăzut pe Ștefan pentru a treia oară. S-a întors de fiecare dată în dorința de a salva cât mai multe vieți. A donat câte 600 de mililitri de plasmă convalescentă Covid-19 la fiecare vizită, unitățile recoltate ajutând la salvarea a nouă bolnavi în stare critică.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții Centrului au lăudat inițiativa bărbatului și au îndemnat cât mai multe persoane să-i urmeze exemplul.

„Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, scrie în mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.