BOR,a intrat în război deschis cu presa: “Pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere”

TRIMITE PRIETENILOR

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacţionat dur la criticile lansate în presă de diverşi jurnalişti pe care îi numeşte “inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile” şi susţine că aceştia nu au “nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine”, informează Ziare.com.

“În urma deversării în spaţiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii şi a Părintelui Patriarh, vă rog să primiţi această reacţie a mea în calitate de purtător de cuvânt al Patriarhiei:

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?”, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al BOR.

Bănescu îşi continuă mesajul în aceeaşi notă: “Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv ‘goldporatie’, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat ‘Înalt Preafericitul’, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale ‘adevărului’ pe protestatarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne) păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză ‘jurnalistică’”.

“Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critica semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! Aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede. Credinţa în Adevăr (nearticulat), credinţa în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eşuaţi în vedetism, această credinţă ne va dărui claritatea şi frumuseţea morală ce ne vor salva şi ne vor înălţa dincolo de ‘bâlciul deşertăciunilor’ în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient şi neobosit justiţiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect şi, desigur, vremelnic succes”, a conchis purtătorul de cuvânt al BOR.

Declaratiile lui Banescu ar putea fi considerate si o replica la acuzatiile dure facute de Cristian Tudor Popescu, miercuri, la adresa BOR si a Patriarhului Daniel, intr-un editorial intitulat “Satana in sutana”, publicat pe Republica, in care CTP il compara pe liderul ortodox cu preotii din Teba si ii acuza pe capii BOR ca “i-au cantat in struna lui Ceausescu pana in ultima clipa”.

“IPS Daniel, capetenia BOR, arata ca ortodoxia romaneasca a ramas la nivelul de acum cateva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, si mai jos, caci preotii din Teba macar stiau destula astronomie ca sa calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica – o da direct, ca o strigatura pentru vitele ce le pastoreste: ascultati ce va spun, fiindca a interzis pelerinajul la moastele Sf. Dimitrie in octombrie 1989, comunismul a cazut peste cateva luni. Carevasazica, asa o sa pateasca acum si guvernul la alegerile din decembrie”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Mai mult, Cristian Tudor Popescu i-a acuzat pe liderii BOR ca au fost aliatii regimului comunist trecand cu vederea abuzurile facute de dictatorul Nicolae Ceausescu la adresa cetatenilor.

“Stabimea Bisericii Ortodoxe Romane a fost aliata lui Uciga-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Raul insusi: satanele in sutana i-au turnat cuvios la Securitate pe credinciosii care li se marturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la daramarea si alungarea pe roate a bisericilor, i-au cantat in struna lui Ceausescu pana in ultima clipa: pe 19 decembrie 1989, BOR ii trimitea o scrisoare de multumire dictatorului, ridicandu-l in slavi mai ceva pe ca Iisus Hristos”, a scris CTP.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.