Bucureştenii îndură frigul, după ce numeroase blocuri au rămas fără căldură şi apă caldă

TRIMITE PRIETENILOR

Ninge de două zile în Bucureşti, iar în multe apartamente e din ce în mai frig. Oamenii dorm îmbrăcaţi în cele mai groase haine şi cu căciulile pe cap. Nici de un duş cald nu au parte, pentru că la robinete curge doar apă rece.

În plină iarnă, unii bucureşteni nu au căldură sau apă caldă.Oamenii sunt nevoiţi să doarmă îmbrăcaţi cu haine groase.”În oală, frumos aşa, şi încălzesc şi mă duc la baie şi fac baie”, spune un om.

Afară e iarnă, dar la fel şi-n multe case din Bucureşti. Oamenii stau fără căldură şi apă caldă, se spală în lighean şi se încălzesc la aragaz. Iar noaptea, ne spune doamna Viorica, se culcă îmbrăcaţi şi cu căciula pe cap. La fel ca în comunism.

În stradă însă sunt arteziene de apă caldă. Ţevile vechi pocnesc, iar muncitorii se străduiesc să le cârpească.

”Cât de vechi sunt conductele astea? Păi sunt mai mari ca mine. Are peste 40 de ani. Un dezastru”.

Contactat de reporterii Observator, directorul Termoenergetica nu a vrut să comenteze situaţia din Bucureşti. Iar la telefonul pentru urgenţe un robot recită lunga lista a avariilor.

Explicaţia ELCEN

Elcen explică printr-un comunicat situaţia: ”Pierderile de apă din rețeaua de termoficare au ajuns atât de mari încât pun presiune constantă pe instalațiile ELCEN. Cantitatea de apă de adaos necesară pentru a compensa apa care se scurge în pământ este imensă”.

Elcen anunţă însă că CET București Sud revine în această seară la parametrii. Iar joi, CET Grozăveşti ar trebui să iasă din procesul de modernizare.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.