Bucureşti, 16.02.2024

TRIMITE PRIETENILOR

Bucureşti, 16.02.2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Spitalul Universitar de Urgență Elias (SUUE), in calitate de beneficiar, implementează proiectul

„Reducerea vulnerabilităților Spitalului Universitar de Urgență Elias prin investiții în echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, cod proiect 80, în baza contractului de finanțare nr. 943/80/NOSO/15.12.2023, încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, in perioada 15.12.2023 – 02.05.2024.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de Modernizarea Blocurilor operatorii, secției ATI, Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților Cardiaci Critici, Unității de Accidente Vasculare Cerebrale Acute și de terapie acută neurologică, pentru izolarea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridioides difficile (denumit anterior Clostridium difficile), achiziționarea de echipamente si materiale destinate prevenirii infectiilor nosocomiale, precum si dotarea laboratorului de microbiologie, în vederea dezvoltării Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, în beneficiul populației prin:

– Modernizarea Blocurilor operatorii, secției ATI, Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al pacientilor Cardiaci Critici, Unității de Accidente Vasculare Cerebrale Acute și de terapie acută neurologică, pentru izolarea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridioides difficile.

– Dezvoltarea Laboratorului de microbiologie, în vederea creșterii capacității de testare și micșorării intervalului de timp până la eliberarea rezultatelor, cu analizoare şi echipamente automate şi semiautomate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor.

– Dotarea Spitalului cu echipamente destinate reducerii ratei infecțiilor nosocomiale, în vederea creşterii eficacităţii actului medical în condiţii de maximă siguranţă precum şi obţinerii unor rezultate conforme cu standardele actuale de calitate în sănătate.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 39.909.972,74 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este 29.399.691,51 lei, valoarea TVA eligibilă aferent PNRR este 5.585.941,39 lei iar contribuția proprie 924.339,84 lei. Manager de proiect: Dr. Irina Eclemea, E-mail: irina.eclemea@spitalul-elias.ro.

LINK COMUNICAT

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.