Bulgarii şi sârbii au venit şi au ocupat teritoriul vechilor daci?

TRIMITE PRIETENILOR

Bulgaria a moştenit puternice tradiţii româneşti de la românii care locuiau toată zona balcanică de mii de ani. Există o mulţime de exemple care dovedesc continuitatea spiritului românesc în toate pământurile moştenite de la strămoşii noştri arieni şi de la zeii noştri vedici. Românitatea bulgarilor este bogată, la nivel genetic, lingvistic şi cultural. Bulgarii ne poartă opincile, ne joacă jocurile populare şi ne vorbesc vorbele.

Cu toate acestea, au încercat să nege prezenta neîntreruptă a românilor în spaţiul carpatin, cu intenţia de a-şi crea lor înşile rădăcini în pământul românesc strămoşesc. Este o atitudine comună a tuturor năvălitorilor, să nege spiritul şi rădăcinile celui năvălit, fie că sunt ruşi, maghiari sau bulgari.

De asemenea, şi Serbia de azi este situată pe străvechi pământ vedic românesc. Sârbii s-au bătut cu vecinii lor pentru “pământul sârbesc”, care este de fapt străveche vatră de cultură şi civilizaţie românească!

Să nu uităm că la venirea sârbilor în Europa, întreaga regiune se numea Moesia Superioară, cu zona unde este azi Serbia numită Dacia Aureliana, ca să se deosebească de Dacia proprie. Prin urmare, sârbii nu s-au aşezat pe pământ pustiu, ci s-au aşezat în Dacia noastră străbună.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.