Ce dureros! O fostă campioană a României a ajuns să doarmă în Gara de Nord

TRIMITE PRIETENILOR

Liliana Petrisor, campioana nationala absoluta timp de 10 ani la toate concursurile de biliard, pe care soarta a aruncat-o, bolnava, in strada, la mila trecatorilor de langa Gara de Nord, dupa un an de ingrijiri medicale, s-a intors la vechea sa pasiune – biliardul.

Campioana ajunsa ”boschetara” (al carei palmares a cuprins 42 de medalii, majoritatea de aur) care a fost nevoita sa doarma un an pe strada, a avut parte zilele trecute de o mare bucurie.

Repusa pe picioare gratie personalului Centrului Social Sfantul Lazar din Baneasa, unde este sub ingrijirie si locuieste de un an de zile, Liliana a ajuns din nou la masa de billiard cu fosti elevi ai sai, dupa trei ani de pauza. ”Am vrut sa mai ”invat” un pic de billiard”, ne-a spus Liliana, cea care a dominat toate concursurile de billiard pe plan national – Bila 8, Bila 9, Carambol cu 3 mante, Stecca, Snooker.

Povestea Lilianei Petrisor, facuta cunoscuta exclusiv de Libertatea, a facut inconjurul tarii si datorita unor oameni cu suflet a ajuns la centrul social sus amintit. Bolnava incurabil, fara ca familia sa-i fie alaturi, cu un handicap locomotor dobandit dupa o tentative de suicid, fosta sportiva a fost nevoita sa supravietuiasca pe strada, in conditii lamentabile, la mila oamenilor de pe strada.

In 2012, dupa ce a devenit campioana balcanica, cel mai bun an din cariera sa s-a dovedit unul blestemat in propria viata. Clubul de billiard unde locuia si preda mai multor grupe billiard a fost demolat de Primaria sectorului 4 pentru a face loc unui restaurant, urmarile unei iubiri nevinovate i-a zdrobit sufletul caci a fost infectata cu HIV, iar moartea tatalui sau, ce a survenit imediat dupa ce a aflat cumplitul diagnostic, au impins-o catre sinucidere. S-a aruncat de pe scoala de biliard ce urma sa fie demolata si a supravietuit ca printr-un miracol. Insa si-a rupt ambele picioare, in multe locuri de la genunchi la glezne.

Medicii ortopezi au facut tot ce le-a stat in putinta insa acc.identul a lasat-o cu defecte de mers. Fosta jucatoare a continuat sa lupte, si-a gasit de lucru intr-o piata publica, a carat legume si fructe, in ciuda hand.icapului locomotor capatat. Din cauza igrasiei din casa unde locuia a ajuns la Institutul de Pneumofiziologie ”Marius Nasta”, iar apoi, din nou in strada, unde a locuit mai mult de un an pana sa ajunga la caminul ce a ajutat-o sa supravietuiasca.

Ce s-a intamplat cu Liliana Petrisor este un caz care a ramas fara ecou din partea forurilor noastre sportive, in special a Federatiei Romane de Biliard.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.