Ce inseamna cand tendonul de pe mana e mai proeminent

TRIMITE PRIETENILOR

Anumite parti componente ale corpului nostru au devenit complet inutile. Apendicele, maselele de minte si amigdalele sunt doar cateva exemple care demonstreaza cum a evoluat corpul omenesc de-a lungul timpului.

Acelasi lucru este valabil si pentru muschiul palmris longus, pe care stramosii nostri il foloseau pentru a-si flexa mai bine mainile. In trecut, ei erau nevoiti sa sara dintr-un copac in altul, insa pe masura ce a trecut timpul, iar forma de deplasare s-a schimbat, muschiul a devenit complet inutil.

Astfel, in zilele noastre, unii il au, altii nu. Pentru a testa cum e construit corpul tau, fa urmatorul exercitiu: intinde bratul pe o suprafata plana si uneste degetul mic cu degetul mare. Daca tendonul mainii devine mai proeminent, inseamna ca inca ai palmris longus.

Nu te speria daca la tine nu se vede nimic, acest muschi este inutil in zilele noastre si sunt o multime de oameni la care nu s-a dezvoltat. Exista chiar posibilitatea ca la una din mainile tale tendonul sa fie putin proeminent, iar la alta deloc.

Pentru a invata mai multe despre evolutia corpului uman, urmareste filmuletul de mai jos:

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.