Ce se întâmplă cu nunţile programate în 2021 si 2022? Care sunt cele mai NOI reguli pentru nunti și botezuri

TRIMITE PRIETENILOR

Autoritățile au impus noi reguli în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor private care au fost deja programate. Ce se întâmplă cu nunțile programate în 2021 și 2022?

Numărul cazurilor de coronavirus au crescut semnificativ în ultimele zile, astfel autoritățile au stabilit noi reguli pentru desfășurarea evenimentelor private care au fost deja programate în perioada următoare.Ce se va întâmpla cu nunțile și botezurile care au fost deja stabilite?

Care sunt cele mai NOI reguli pentru nunți și botezuri

Situația epidemiologică s-a degradat semnificativ în ultima perioadă, zeci de localități au depășit pragul critic al infectărilor de 6 la mia de locuitori, astfel autoritățile au reintrodus o parte din restricțiile care au fost impuse pe perioada pandemiei de Covid-19.

Evenimentele private au și ele de suferit, mai ales că, în ultimele zile au fost înregistrate 2.500 de cazuri noi de coronavirus, pe teritoriul României.

Ce se întâmplă cu nunțile progrmate în 2021 și 2022

Potrivit măsurilor stabilite de autorități, organizarea evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese festive etc.,să fie permisă cu participarea a 150 de persoane în spații deschise și cu participarea a 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor este mai mică de 2 la mia de locuitori.

Programul pentru desfășurarea evenimentelor private a rămas același, petrecerile se pot ține în intervalul orar 5:00-02:00.

La stabilirea numărului maxim de persoane care pot lua parte la eveniment, nu sunt incluși copiii cu vârste sub 16 ani.

Pentru ca la eveniment să poată participa un număr de 200 de persoane în spații deschise și 150 în spații închise trebuie ca incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2 la mia de locuitori și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totodată, pentru desfășurarea evenimentelor cu maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, iar incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 sau egală cu 3 la mia de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00, asta dacă și invitații sunt vaccinați împotriva Covid și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, invitații pot prezenta și rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 ore sau rezultatul negativ al unei test antigen rapid nu mai vechi de 24 ore.

Se pot organiza evenimente private și cu 400 de invitați în interior, însă măsurile sanitare trebuie respectate, invitații trebuie să prezinte dovada vacinării, un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.