Cea mai buna si cea mai simpla reteta pentru Craciun! Negresă cum făcea bunica

TRIMITE PRIETENILOR

Reteta de negresa se numara printre primele prajituri pe care le-am facut in copilarie. Desi este o inventie americana (brownie), este mult imbunatatita de romani.

Ai nevoie de: 1 si 1/2 cana apa; 1 si 1/2 cana zahar; 5 linguri ulei; 3 cani faina; 1 praf de copt; 5 linguri cacao; un varf cutit sare; miez de nuca taiat; 3-4 linguri gem de visine.

Asa o prepari:

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.