Cea mai covârșitoare forță militară de atac care a străbătut Europa de la Cel de-al Doilea Război Mondial. Convoiul militar lung de 64 de km a ajuns la Kiev

TRIMITE PRIETENILOR

Cea mai covârșitoare forță militară de atac care a străbătut Europa de la Cel de-al Doilea Război Mondial încoace se întinde de la Kiev până la granița cu Belarus.

Ofensiva armatei ruse s-a intensificat în cea de-a șasea zi de război în timp ce membrii Congresului american avertizeaza că „ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”. Este concluzia unui briefing restrâns al guvernului american. Informațiile arată că Rusia va încerca să încercuiască și să cucerească Kievul în următoarele săptămâni, iar lupta pentru capitala Ucrainei va fi lungă și sângeroasă.

Locuitorii Kievului și-au petrecut încă o noapte în adăposturi la îndemnul primarului Kievului. După un weekend în stare de urgență, primarul le-a permis locuitorilor să-și părăsească casele în timpul zilei de luni, dar puțini au făcut-o. Explozii s-au auzit în mai multe rânduri ieri în Kiev, și continuat în timpul nopții trecute.

Atacurile armatei ruse asupra Kievului şi Harkovului au continuat în timpul nopţii

The Guardian citează un mesaj  al șefului regiunii Sumî care a scris pe Telegram că mai mult de 70 de soldați ucraineni au fost uciși după ce artileria rusă a lovit o bază militară din Ohtîrka, un oraș între Harkov și Kiev.

Marți dimineață o maternitate din apropiere de Kiev a fost lovită de bombardamentele lansate de ruși, a anunțat directorul spitalului Vitaliy Girin citat de Kyiv Independent. Spitalul privat este situat în satul Buzova din apropiere de Kiev unde se duc lupte intense. Potrivit sursei citate, toată lumea a fost evacuată din clădirea avariată.

La Harkov, forţele ruseşti au aruncat în aer substaţii, a declarat primarul oraşului Ihor Terekhov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Se pare că aceste atacuri au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică şi apă.

Centrul regional Herson din sudul Ucrainei este înconjurat de trupe rusești, arată rapoartele ucrainene, citate de BBC. „Orașul este înconjurat de soldații ruși care au stabilit puncte de control la ieșirile din Herson”, a declarat jurnalista Alena Panina, la postul național de televiziune Ukraine 24. Potrivit jurnalistei, încă mai exista electricitate, apă și încălzire în Herson, dar au apărut provocări în aducerea de alimente în orașul cu 300.000 de locuitori, deoarece alimentele erau stocate în depozitele de la periferia orașului.

”În atacurile asupra Ucrainei, Rusia a folosit rachete termobarice – „bomba cu vid”, o armă interzisă prin Convenția de la Geneva, a spus Oksana Markarova, ambasadoare Ucrainei în Statele Unite, potrivit BBC.  Jurnaliștii de la CNN dezvăluiseră sâmbătă că au văzut un lansator de rachete termobarice al armatei ruse la sud de Belgorod, Rusia, aproape de granița Ucrainei, însă nu existau încă dovezi că acestea au fost folosite pe teritoriul Ucrainei.

În timp ce mai multe orașe importante sunt atacate masiv de forțele ruse, Curtea Penală Internațională a transmis că Rusia va fi anchetată pentru crime de război.  


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.