Cel mai mare avion construit vreodată în lume Stratolaunch Roc este mai lat decât un teren de fotbal. El cântărește 230.000 de kilograme în stare goală, dar ar putea decola cu o greutate maximă de peste 500.000 de kilograme.

TRIMITE PRIETENILOR

Cel mai mare avion din lume construit vreodată, care are anvergura aripilor de 117 metri, este un proiect extraordinar al viitorului transpus în prezent de o firmă din Statele Unite.

Zborul este un pas semnificativ pentru primul său zbor hipersonic cu TA-1 în prima jumătate a anului 2023

Aeronava de transport denumită Stratolaunch Roc a marcat un nou record de teste, după ce a finalizat 6 ore de zbor pe cerul de deasupra deșertului Mojave din California.

Avionul Stratolaunch Roc a efectuat cel de-al doilea zbor de probă vineri, pe 13 ianuarie 2023, în timp ce transporta vehiculul de testare de separare Talon-A (TA-0).

Acesta din urmă este o aeronavă reutilizabilă cu o lungime de 8,5 metri, care poate transporta sarcini utile la viteze hipersonice, potrivit Daily Mail.

Zborul este un pas semnificativ pentru progresul companiei către testul de separare și primul său zbor hipersonic cu TA-1 în prima jumătate a anului 2023.

Obiectivele principale pentru zborul de vineri, care este a noua decolare a aeronavei, au inclus pentru prima dată zborul în afara zonei locale Mojave și evaluarea mediului de separare.

Zachary Krevor, Chief Executive Officer și președinte al companiei Stratolaunch, a declarat: „Uimitoarea noastră echipă continuă să facă progrese în cronologia noastră de testare și prin munca lor grea ne apropiem mai mult ca niciodată de separarea în siguranță și de primul nostru test de zbor hipersonic”.

Talon-A este unul dintr-o serie de vehicule Talon propulsate de rachete dezvoltate de Stratolaunch, care pot atinge viteze de până la Mach 6, sau de șase ori viteza sunetului.

„Evaluarea amănunțită a condițiilor de eliberare va furniza date pentru a reduce riscurile și va asigura o eliberare curată și sigură a vehiculului Talon-A în timpul testelor viitoare”, a spus Krevor.

Cel mai mare avion construit vreodată în lume Stratolaunch Roc este mai lat decât un teren de fotbal. El cântărește 230.000 de kilograme în stare goală, dar ar putea decola cu o greutate maximă de peste 500.000 de kilograme.

El are o lungime de 73 de metri, o anvergură a aripilor de 117 metri și o înălțime de 15 metri. Poate atinge viteza maximă de 850 de kilometri pe oră, iar raza de acțiune este de 1.900 de kilometri.

Avionul Stratoluanch are fuselaje duble asemănătoare unui catamaran, având un echipaj format din trei persoane, un pilot, un copilot și un inginer de zbor. El este echipat cu motoare folosite și la modelul Boeing 747.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.