Cele mai întâlnite greșeli de îngrijire a părului, pe care, probabil, le faci fără să știi. Evita-le si părul tău își va recăpăta sănătatea și strălucirea naturală.

TRIMITE PRIETENILOR

Află care sunt cele mai întâlnite greșeli de îngrijire a părului, pe care, probabil, le faci fără să știi. Evitându-le, părul tău își va recăpăta sănătatea și strălucirea naturală.

Ai părul gras, cu exces de sebum sau uscat, foarte deteriorat și cauți acel produs minune care să-ți rezolve problemele? De fapt, totul pornește de la cum îți îngrijești părul, cum îl speli, cum îl clătești, cum îl usuci. Iată care sunt variantele corecte de îngrijire pentru a avea un păr superb.

ALEGEREA GREȘITĂ A PRODUSELOR DE ÎNGRIJIRE

Prima greșeala e alegerea produselor de îngrijire a părului. De exemplu, dacă ai părul vopsit, trebuie să folosești un șampon și un tratament pentru întreținerea culorii, deoarece structura părului e modificată în urma vopsirii. Dacă părul a trecut prin mai multe procese chimice, chiar și decolorare, atunci adesea trebuie să te orientezi spre un șampon și o mască de reparare, un șampon usor de hidratare ar fi prea puțin din punct de vedere al aportului de substanțe de îngrijire.

RITMUL DE SPĂLARE

Nu trebuie să speli zilnic părul dacă scalpul nu e gras. Un ritm normal presupune spălarea părului la trei-patru zile, iar daca scalpul e mai uscat, poți spăla părul săptămânal. Dacă scalpul e normal însă, și exagerezi cu ritmul de spălare, riști ca glanda sebacee să secrete în exces.

TEMPERATURA APEI

La început, pentru a înmuia părul, vei folosi apă caldă, dar nu fierbinte. Apa caldă ajută la deschiderea cuticulei și astfel substanțele active din șampon și mască vor intra în firul de păr. Greșit este să folosești apă mult prea fierbinte, până la final, la clătire. Corect este să reduci temperatura, astfel încât apa mai rece să închidă cuticula, iar părul să capete luciu.

DISTRIBUIREA ȘAMPONULUI

Adesea se ia o cantitate relativ mare și se aplică doar în partea de sus a scalpului. Este greșit, pentru că astfel scalpul nu se curăță complet. Corect este să distribui uniform pe toată suprafața capului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor, ceafă, să masezi delicat, cu mișcări circulare, iar apoi să clătești din abundență.

DE CÂTE ORI ȘAMPONEZI PĂRUL

Se recomandă două șamponări, una este suficientă doar dacă părul este spălat zilnic cu un șampon delicat. Prima spălare se face ca să se antreneze toate reziduurile, iar a doua șamponare să curețe în profunzime, motiv pentru care se formează și mai repede spuma aerată, curată.

DACĂ FOLOSEȘTI PLACA SAU ONDULATORUL

Aplică întotdeauna un produs cu protecție termică pe părul uscat, înainte de a folosi placa sau ondulatorul. Este un pas obligatoriu! Altfel, părul va fi supus unui șoc termic foarte mare și își va pierde strălucirea. Urmarea este un păr extrem de uscat, care se va rupe. E mai ușor să previi și mult mai dificil să repari.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.