COAFURI PENTRU PĂR MEDIU

TRIMITE PRIETENILOR

Nu este nevoie să ai părul lung  pentru a te coafa cât mai diferit? Alege cosmetice potrivite și urmează următoarele de styling și te vei bucura de coafuri versatile, chiar dacă ai părul de lungime medie!

Produsele esențiale precum șamponul, balsamul, masca de păr, sprayul de protecție termica sau spray-ul fixativ te ajută să ai părul îngrijit, sănătos, iar tu poți fii creativă pentru coafuri cât mai diferite. Însă, este foarte important să ai tunsoarea potrivită. Deoarece părul încadrează fața, este esențial ca tunsoarea să accentueze trăsăturile simetrice și să le estompeze pe cele asimetrice. Nu există un anumit număr de tunsori, ci mai multe tehnici de tunsoare. În cele ce urmează, îți prezentăm unele sugestii de coafuri pentru păr mediu.

PĂRUL PRINS LEJER LA SPATE

În funcție de lungimea părului, poți alege variante diverse. Dacă varianta unei cozi prinse la spate ți se pare mult prea comodă, poți încerca să prinzi părul lejer cu multe agrafe sau poți opta pentru un coc mic, clasic și destul de ușor de realizat. Așadar, piaptănă bine părul, adu părțile laterale la spate și pune agrafele în așa fel încât ele să nu fie vizibile. Nu strânge părul, ci lasă-l lejer, dacă vrei o coafură elegantă. Aplică spray cu fixare puternică, la final.

BOB CU BRETON LUNG ȘI PĂRUL COAFAT LEJER

Această coafură este una tinerească și te face să pari mai tânără. Însă, nu te tunde astfel dacă nu suporți părul pe frunte și ai fața rotundă! Ai nevoie de o perie rotativă pentru stilizare, pentru a întoarce vârfurile în interior și folosește un produs cu fixare lejeră. Poți schimba cărarea bretonului, în așa fel încât să arăți diferit de la o zi la alta. Folosește o cremă modelatoare pentru breton.

BOB CU BRETON DREPT ȘI PĂRUL ÎNTINS

Părul perfect întins combinat cu breton arată extrem de bine, însă cere multă răbdare și atenție. În primul rând, bretonul trebuie să fie tăiat cam la două luni.  Apoi, dacă nu ai dexteritatea de a-ți întinde părul cu peria, ai nevoie de o placă pe care să o folosești de fiecare dată când te coafezi. Înainte de utilizarea plăcii, este esențial să folosești un produs de protecție termică pentru păr și să nu depășești 185 grade C.

BUCLE LEJERE CU CĂRARE PE O PARTE

Ai nevoie de ondulator, fixativ, dar și de timp și îndemânare. Această coafura nu se realizează în grabă și nu este genul de coafură cu care să ieși la plimbare pe stradă în zilele friguroase, cu vânt puternic. Pentru a realiza aceste bucle lejere, este indicat să folosești un ondulator sau o placă, păstrând o temperatură constantă pe toată durata coafatului. Nu este nevoie de temperaturi extreme și dăunătoare pentru păr, 185 grade este suficient.

BUCLE CLASICE, PERFECT CONTURATE

Părul creț atrage privirile tuturor, mai ales dacă este strălucitor, sănătos și nu are aspect de păr degradat sau vârfuri arse. Dacă vrei o schimbare totală, poți apela cu încredere la această variantă. Ai nevoie de ondulator, doar că, spre deosebire de buclele lejere, trebuie să răsucești suvița până sus și să ții aparatul mai mult timp. Aplică fixativ pe fiecare buclă după ce ai făcut-o! Nu folosi soluții permanente, deoarece acestea îți pot strica părul.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.