Credeati ca am scapat? Au apărut primele cazuri de infectare cu mutaţia DELTACRON! Care este simptomatologia specifică

TRIMITE PRIETENILOR

Noua variantă a coronavirusului a fost raportată în Marea Britanie și este un amestec de Delta și Omicron. Experții o numesc Deltacron și afirmă că autoritățile sanitare monitorizează îndeaproape noile cazuri.

Se crede că Deltacron provine de la o persoană care a fost infectată cu tulpinile Delta și Omicron în același timp, dar nu se știe deocamdată cât de contagioasă este această tulpină sau ce tablou clinic provoacă.

Agenția pentru Protecția Sănătății din Marea Britanie nu a specificat dacă primul caz de persoana infectată este unul domestic sau transmiterea s-a făcut de la un pacient care a venit în țară ca turist, scrie The Telegraph.

Această combinație de tulpini este posibilă într-un proces numit științific recombinare. Se întâmplă atunci când aceeași celulă din aceeași gazdă este infectată de doi viruși care apoi schimbă între ei gene.

Numele oficial al tulpinii Deltacron este BA.1 + B.1.617.2 și conține mai multe mutații care provoacă îngrijorare în rândul experţilor. Printre acestea se numără trei care ajută virusul să evite anticorpii (K417N, E484A și N440K), precum și mutația N501Y care accelerează reproducerea virusului.

În Marea Britanie, au fost înregistrate vineri 58.899 de noi cazuri de coro.navirus, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de vinerea anterioară, când au fost raportate 84.053 de cazuri.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.