Cum ai voie să petreci Crăciunul la tine acasă. Raed Arafat a făcut anunțul momentului

TRIMITE PRIETENILOR

„Vine o perioadă dificilă, starea de alertă va fi prelungită pe 14 decembrie. Există riscul să avem o creștere agresivă a cazurilor din ianuarie”, a spus Raed Arafat. Vom putea petrece Crăciunul în familie, fără restricții privind numărul de invitați? Răspunsul șefului DSP.

Raed Arafat, despre cum ai voie să petreci Crăciunul acasă. Anunțul momentului

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi, să propună prelungirea stării de alertă pe teritoriul României  cu încă 30 de zile, având în vedere că numărul de persoane infectate cu COVID-19 continuă să fie crescut.

  • Prelungirea stării de alertă intră în vigoare de sâmbătă, 14 noiembrie.
  • Măsurile adoptate sunt valabile timp de 30 de zile.

Dat fiind că este perioada care include și alegerile parlamentare, unele măsuri se referă strict la procesul electoral. De asemenea, a fost adoptată și noua listă cu țările din „zona galbenă”,

considerate cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste teritorii vor fi nevoite să stea în carantină.

Între măsurile care rămân în vigoare se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice, la locul de muncă,

în spații comerciale și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menține interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, pecum și interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 05:00.

„Sfatul nostru este ferm: să nu se întâmple să aducem mai mulți oameni în casă”

Cât despre Crăciun, Raed Arafat a lămurit la Digi 24 că, deocamdată, nu se iau în calcul noi restricții de sărbători, însă este recomandat ca oamenii să se limiteze la câteva persoane pe care să le poftească în locuință de Crăciun.

„Dacă vorbim de întâlnire privată în casa unei persoane, nu putem să o limităm. Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect.

Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători.  Vom avea o analiză cu INSP-ul

și cu toată lumea asupra situației epidemiologice. Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții”. scrie playtech.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.