Cum faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste. Secretul detinut de marii bucatari

TRIMITE PRIETENILOR

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel. Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte.

Carnea marinata absoarbe lichidul in care este pusa, iar dupa ce este gatita este mult mai suculenta. In plus, carnea va fi gata mult mai rapid. Ingrediente: Vin alb, Ulei de masline, Usturoi (de preferat verde), Menta, Cimbru, Un pic de busuioc, Foi de dafin, Piper, Boia dulce, Sare

Mod de preparare:

Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust. Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii.

Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro. Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne.

Vasul cu carne se pune la frigider.

Si pentru ca dorim sa aveti pe masa cea mai gustoasa friptura de miel, ne-am gandit sa va impartasim 3 retete delicioase de marinada, ce va vor garanta un preparat aromat, fraged si gustos.
Iata care sunt acestea:
1. Marinada greceasca (cantitati pentru aproximativ 4-5 portii)
Ingrediente:
3 linguri suc lamaie
60 ml ulei masline
2 catei de usturoi pisati
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita frunze de dafin
sare si piper dupa gust
 Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Luati fiecare bucata de carne si treceti-o prin marinada, asezand-o ulterior intr-un vas cu peretii inalti. Adaugati restul de compozitie peste carne si lasati la frigider. Pentru fripturile mai mici, timpul de marinare este de aproximativ 5-6 ore, iar pentru cele mai mari, aproximativ 8 ore.
2. Marinada cu miere (cantitati pentru 6-7 portii)
Ingrediente necesare:
60 ml miere
120 ml ulei de masline
120 ml vin alb
120 ml zeama de lamaie
2 linguri rozmarin
4 catei usturoi pisati
2 linguri menta
sare si piper dupa gust
 Mod de preparare:
Acelasi mod de preparare ca la reteta 1.
3. Marinada cu mustar (cantitati pentru aproximativ 4-5 portii)
Ingrediente necesare:
2 catei mari de usturoi pisati
2 linguri de mustar
60 ml ulei masline
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita cimbru
1/2 oregano
2 linguri suc lamaie

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.