Pentru a transforma imposibilul in posibil trebuie sa investim energie. Fiecare dintre noi vine pe aceasta planeta cu o cantitate limitata de enrgie vitala. Timpul care ne este alocat pe aceasta planeta este egla cu energia noastra vitala totala. Doar asta avem. Fiecare moment care trece, fie ca ne distram, muncim, ne enervam sau ne certam, ne plangem, facem naveta la serviciu sau indeplinim tot felul de sarcini, este timp pe care il luam din energia vitala de care dispunem.
Conform unui studiu efectuat de Biroul de Recensamant al Statelor Unite, daca ai 45 de ani, te poti astepta sa mai traiesti inca 33 ani.
Daca ai 45 ani si ti-ai consumat deja jumatate din viata sau din energia vitala facand lucruri de rutina, adica mancand, dormind, mergand la serviciu, intretinand conditia fizica, mai ai proximativ 114 637 de ore pentru a experimenta lucruri care sa iti aduca adevarata fericire si adevrata implinire in viata.
Pentru ce dai la schimb energia ta vitala?
Banii sunt ceva pentru care investesti energie vitala. Fiecare posesiune materiala te-a costat o parte din energia vitala alocata tie. Adica, ai dat din energia vitala in schimbul banilor pe care i-ai castigat pentru a cumpara lucrurile pe care le ai. Acesta este timp pe care nu vei putea niciodata sa il recuperezi. Masina scumpa, casa, hainele luxoase si acele articole inutile, pentrui toate ai platit cu o parte din energia ta vitala.
De exemplu, daca rata pentru o masina este 300 euro pe luna si tu castigi 10 euro pe ora, asta inseamna ca platesti cu 30 de ore din energia ta vitala totala in fiecare luna doar pentru a achita costul masinii.
Irosesti energia in mod constient?
Putem san e secam energia sau putem sa u intensificam. Este decizia noastra daca alegem sa facem lucrurile depunand efort sau alegem sa facem lucrurile de placere.
Gestionaera energiei
Anumite emotii ne pot da energie, altele ne pot seca de energie.
Amplificatoarele de energie sunt: entuziasmul, vitalitatea si energia, spiritul creativ, voiciunea, dinamismul, seninatatea, motivarea prin valori, orientarea catre scopuri/prioritati, concentrarea, optimismul, curajul, sentimentul ca esti puternic.
Pe de alta parte, consumatoarele de energie sunt: controlul, sentimentul ca altii se folosesc de tine, teama, ingrijorarea, nesiguranta, anxietatea, critica, supararea, resentimentele, anxietatea, hiperactivitatea, deznadejdea, sentimentul ca esti inutil, neputinta.
Emotiile care ne consuma energia pot nu doar sa ne limiteze actiunile pozitive si creative, ele pot sa ne consume atat de multa energie incat sa determine aparitia unor reactii adverse la nivel fizic si psihic.