Curtea Penală Internaţională va deschide anchetă pentru crime împotriva umanităţii comise în invazia din Ucraina

TRIMITE PRIETENILOR

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan a afirmat, luni, că există “argumente solide” pentru a se crede că în războiul din Ucraina ar fi fost comise crime de război şi crime împotriva umanităţii. În acest context, Khan a anunţat că va deschide, cât mai rapid posibil”, o anchetă în acest sens.

“Există argumente solide pentru a crede că în Ucraina au fost comise atât presupuse crime de război, cât şi crime împotriva umanităţii. Intenţia mea este ca această anchetă să cuprindă şi orice noi presupuse infracţiuni care intră în jurisdicţia Oficiului meu şi care sunt comise de orice parte la conflict, pe orice parte a teritoriului Ucrainei”, a declarat procurorul Curţii Penale Internaţionale, citat de Ziare.com.

Potrivit sursei citate, în contextul invaziei ruse în Ucraina, guvernul Lituaniei a anunţat că va înainta procurorilor de la Curtea Penală Internaţională o cerere de investigare a „crimelor de război şi crimelor împotriva umanităţii din Ucraina”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.