Dale de pavaj: eleganță, funcționalitate, ușurință în montaj

TRIMITE PRIETENILOR

Pentru că în domeniul construcțiilor moderne funcționalitatea se întâlnește obligatoriu cu estetica, este nevoie de materiale și articole de construit care să respecte aceste standarde. Iar aceste materiale există, ba chiar sunt folosite cu succes în proiectele de design și construcție. Combinație perfectă între durabilitate și aspect estetic deosebit, dalele de pavaj ar putea fi considerate unul dintre aceste articole care favorizează amenajarea unor spații moderne. Despre ce sunt acestea și cum le poți monta vei afla mai multe din acest articol.

Ce sunt dalele de pavaj și cum poți personaliza spațiul cu ajutorul lor 

Dalele de pavaj au fost folosite timp de secole pentru realizarea unor căi de acces, a unor străzi sau spații publice. Astăzi se poate spune că simplele dale de pavaj folosite pentru funcționalitatea lor au evoluat în piese de artă urbană, varietatea cromatică și de modele în care acestea se regăsesc fiind impresionantă. Fiecare spațiu amenajat poate fi transformat cu ușurință într-un cadru rafinat, mai ales dacă în centrul scenei se află și durabilitatea. 

Într-adevăr, durabilitatea remarcabilă, alături de aspectul estetic deosebit fac posibilă amenajarea unor spații deosebite din toate punctele de vedere. Acestea sunt soluțiile ideale pentru zone de trafic intens sau pentru zone expuse schimbărilor meteorologice, dar și pentru zonele amenajate cu stil în parcuri sau alte spații publice sau private. 

Pentru personalizarea spațiului cu ajutorul unor dale pavaj poți folosi modelul potrivit dintr-o gamă variată de forme, dimensiuni, culori sau modele. Modelele Arvore, Athos, Traverstone, Roma, Orion, Star Brick sau Jerusalem Stone pot fi alese pentru amenajarea aleilor, pentru placarea fațadelor, a pereților interiori sau exteriori, fiecare dintre acestea având texturi și forme interesante. Calitatea premium datorată celor mai înalte tehnologii folosite în realizarea dalelor este cea care îți recomandă să faci astfel de alegeri inedite. 

Cum se montează dalele de pavaj 

Nicio dificultate deosebită în realizarea unui pavaj dale, pentru că montarea este ușoară și rapidă. Este important, însă, să ții cont de câteva instrucțiuni specifice. Este recomandată spălarea dalelor după tăiere pentru îndepărtarea prafului de ciment, montarea plăcilor la temperaturi între 5 și 25 de grade, dar și verificarea suprafețelor pe care se va realiza placare. Totodată, este recomandată montarea materialului doar după o verificare vizuală și montarea unor suprafețe mari doar dacă sunt folosite rosturi de dilatare. Este ideală evitarea ploii în procesul de montare, iar în vederea obținerii unei suprafețe armonioase, este recomandată folosirea unor dale din paleți diferiți. 

Fiecare dintre aceste aspecte poate fi esențial în alegerile pe care le faci referitor la alegerea și montarea dalelor de pavaj pentru amenajarea unor spații moderne.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.