Dan Chișu s-a operat la inimă în Franța și a plătit pentru intervenție de trei ori mai puțin decât i s-a cerut în România

TRIMITE PRIETENILOR

În urmă cu ceva timp, Dan Chișu a fost operat la inimă în Franța. Actorul povestește că în România i s-a cerut o sumă extrem de mare pentru intervenție.

Invitat la podcastul lui Marius Tucă, Dan Chișu a vorbit despre decizia sa de a se muta în Franța. El a ales să părăsească România din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut. Actorul susține că francezii oferă mai multe beneficii cetățenilor, din punct de vedere medical.

„Motivul principal este cel medical. Nu vreau să supăr tagma oamenilor din medicina din România. Făceam foarte des fibrilații din cauza unor probleme legate de sport făcut incorect, din cauza unor probleme moștenite de la mama, încât am hotărât să fac acea ablație. Este un cateter, se bagă în inimă. Nu e o operație pe cord deschis. E ca un stent, dar se duce mai departe și are un ecran, îți spune niște electrozi și face o hartă a celor care dau semnal electric’, a povestit Dan Chișu, potrivit Unica.

Actorul i-a povestit lui Marius Tucă faptul că în România i s-a cerut suma de 12.000 de euro pentru operație, în timp ce în Montecarlo a plătit de trei ori mai puțin.

„La București mi s-a spus că vin niște italieni și nu costă decât (ironic) 12.000 de euro. Am cunoscut-o pe doamna doctor care mi-a spus: de ce nu vii tu la Montecarlo? Și m-am dus și m-am operat. M-a costat 4.700 și am făcut-o acolo. Aceeași operație în niște condiții unde au tot. După aceea mi-am dat seama că statusul meu medical este destul de dificil, iar Clara (n.r. – medicul) mi-a spus: ai cetățenie franceză’, a spus Dan Chișu.

Actorul locuiește cu chirie în Franța alături de familia sa. Soțul Alinei Chivulescu merge în fiecare zi 7 kilometri pe jos.

„Francezii au toate defectele din lume, dar au cea mai bună asigurare medicală din lume. Am închiriat un apartament cu două camere, stăm cu chirie. Mă bucur foarte tare că am făcut chestia asta. Și acum mă simt într-adevăr… Am cei 7 km pe care îi fac în fiecare zi, am o relaxare a faptului că în sfârșit fac ce îmi doresc’, a completat actorul.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.