De ce cuplurile fericite nu inundă paginile internetului cu detalii despre viața lor personală

TRIMITE PRIETENILOR

Trăim într-o perioadă în care statutul de pe internet este mult mai important decât cel din realitate.
Oamenii apreciază rapid viața prietenilor și cunoscuților după fotografiile pe care aceștia și le postează pe paginile lor. Dar, de cele mai multe ori greșesc.

De ce cuplurile fericite nu inundă paginile internetului cu detalii despre viața lor personală?

Dacă acești oameni sunt fericiți în relație, trăiesc după ideea „aici și acum”. Dacă în viața reală totul este frumos, nu mai văd rostul în irosirea timpului pe internet și scrierea statusurilor care vor dovedi că sunt fericiți alături de jumătatea lor.

Orice cuplu, cară-și afișează nemulțumirea și momentele neplăcute, nu are nimic de câștigat. Divulgarea secretelor și reproșurilor pe rețelele de socializare reprezintă cel mai stupid mod de a rezolva problemele unei relații. O astfel de abordare poate doar intensifica conflictul.

Fericirea constă într-o relație bună cu partenerul de viață, și nu în a-ți demonstra iubirea pe pagina de facebook.

Nimeni nu trebuie să demonstreze nimic, nimănui. Oamenii nu se folosesc reciproc pentru a demonstra că sunt fericiți, că au succes sau că sunt iubiți. Oamenii sunt împreună, pentru că își doresc acest lucru, nu pentru a bifa „starea civilă” pe rețelele de socializare. Desigur, fiecare decide dacă vrea sau nu să-și afișeze viața personală.

Și cel mai important:

Cercetătorii au descoperit că persoanele care nu utilizează rețelele de socializare sunt mult mai fericiți, pentru că nu-și petrec timpul comparându-se cu prietenii sau colegii care par întotdeauna mai buni decât ei.

De multe ori uităm că cel mai important lucru se întâmplă în realitate. Relația și sentimentele sunt cele care merită tot efortul nostru, și nu încercarea de a crea o iluzie perfectă în spațiul virtual.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.