Decizia luata de Auchan, Kaufland, Profi, Lidl si Penny. Ce trebuie sa stie toti clientii

TRIMITE PRIETENILOR

Dupa ce romanii s-au inghesuit zilele trecute pentru a se aproviziona cu ulei de floarea-soarelui, Auchan, Kaufland, Profi, Lidl si Penny au facut anuntul.

Pe retelele de socializare au aparut numeroase imagini cu romani care aveau carucioarele pline cu baxuri de ulei. Oamenii s-au panicat dupa ce au aparut informatii ca ar urma o criza de ulei.

Anuntul ANPC

Directorul general in ANPC, Paul Anghel, le-a cerut oamenilor sa limiteze achizitiile de ulei la strictul necesar si sa nu goleasca rafturile magazinelor, daca produsul nu le este absolut necesar.

„ACHIZITIONATI SI CONSUMATI RESPONSABIL!

Asistam in aceste zile la actiuni sau atitudini menite sa iasa din sfera umanului si aici ma refer la umplerea carucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie si online de 1000 litri facand astfel imposibila achizitionarea unei unitati de catre OMUL de langa noi.

Limitati achizitia doar la strictul necesar si nu goliti rafturile magazinelor daca produsul nu va este absolut necesar.

Hartia igienica din perioada pandemiei,benzina din pungi,tomberoane sau carucioarele de ulei nu indreapta lucrurile spre achizitii echilibrate si consum responsabil.Solidaritate,umanitate si nu in ultimul rand responsabilitate.

Am in casa o singura sticla de ulei desfacuta si imi ajunge,atunci cand se va termina voi cumpara o alta…atat!”, a scris directorul ANPC Angel pe Facebook.

Anuntul Profi

„Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestor produse pe fiecare bon fiscal”.  6 kilograme de orez, zahar, malai sau faina se pot cumpara pe un bon. Si doar un bax de ulei”, anunta magazinele Profi.

Anuntul Kaufland

„Alimentele de baza sunt disponibile in limita a doua baxuri pe client. Aprovizionarea rafturilor este zilnica”, anunta Kaufland.

Lidl si Penny

Cele doua lanturi de hipermarketuri Lidl si Penny, anunta ca oamenii pot cumpara pana la cinci baxuri de ulei pe un bon fiscal.  Auchan permite 36 de sticle de ulei pe un bon

Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, a transmis ca Romania nu se afla sub riscul unei crize alimentare.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.