DECLARAȚIA pe care trebuie să o completezi!

TRIMITE PRIETENILOR

Tot mai mulți români se întorc acasă, iar alții profită de condițiile de relaxare pentru a-și petrece vacanța în destinațiile dorite. Cei care se întorc din țări care se află pe lista galbenă sau roșie și nu sunt vaccinați sau nu au un test PCR negativ, trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere.

Declarația pe proprie răspundere la intrarea în țară din zone cu risc epidemiologic ridicat poate fi completată de acasă, pentru a evita cozile care se formează în aeroport.

Pentru că situația epidemiei se schimbă de la o zi la alta, iar țări care sunt pe lista verde sau galbenă pot ajunge repede pe cea galbenă sau roșie, este indicat să fiti pregătiți și să evitați astfel aglomerația ce se formează în aeroport.

De pe ACEST site puteți descărca declarația pe propria răspundere necesară la intrarea în țară și o puteți completa de acasă.

Această declarație poate fi completată și în aeroport, însă la orele de vârf, fluxul de pasageri ridicat poate duce la apariția cozilor.

Coadă pe aeroport

În urmă cu câteva zile s-a format coadă pe Aeroportul Henri Coandă, iar cei care aveau de completat declarație pentru DSP au avut de așteptat zeci de minute.

„Atâta timp cât lista este actualizată zilnic, de exemplu Spania și Portugalia au intrat de la o zi la alta în zona galbenă, pentru noi e foarte greu să deschidem fluxuri noi, pentru că nu există medici DSP care să vină în momentele de vârf. E o situație punctuală, în anumite intervale, când sunt programate mai multe curse. Am început în martie cu trei medici. Am avut perioade și cu 9-10. Azi am avut șase (nr. pe 12 iulie 2021)”, a precizat Cosmin Peșteșan, directorul general al CNAB, citat de Digi24.

Din 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie sau alte țări din afara Uniunii Euroene nu sunt valabile.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde. Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.