Dezvăluiri INCREDIBILE. ULTIMA dorinta a lui Nicolae Ceausescu inainte sa MOARA

TRIMITE PRIETENILOR

Ofiterul care i-a executat pe sotii Ceausescu a facut dezvaluiri incredibile despre momentul in care i-a omorat pe cei doi dictatori. Parasutistul Ionel Boeru se oferise voluntar pentru o misiune de Craciun despre care nu stia nimic. A descoperit insa ca trebuia sa impuste doi oameni neinarmati.

Boeru a declarat ca desi au trecut 25 de ani, “inca mai este nervos” cand vorbeste despre acel moment si ca nu ar dori nimanui sa traiasca o asemenea experienta.

Ofiterul Ionel Boeru avea 31 de ani si facea parte dintr-o unitate de elita de parasutisti cand i-a impuscat pe Nicolae si Elena Ceausescu, in 1989, de Craciun.

Ministrul m-a intrebat: “Capitane, poti sa faci asta?” I-am spus “Da”. Ce puteam sa spun? – a povestit parasutistul Ionel Boeru.

Boeru stie ca gloantele lui i-au ucis pe dictatori pentru ca, atunci cand a inceput sa traga, unul dintre cei trei militari din plutonul de executie nu s-a putut misca pret de cateva secunde, iar al doilea nu si-a pus arma pe automat si a tras doar cateva focuri, pe rand.

“Sunt inca nervos atunci cand vorbesc despre asta. Am curmat doua vieti. Este mare lucru. In razboi este ok, dar cand omori oameni neinarmati este mai dificil. Nu-i doresc nimanui asa ceva” – a declarat Ionel Boeru scriu cei de la antena3.ro.

Ofiterul a povestit ca sotii Ceusescu au cerut sa moara impreuna. Desi procedura prevedea ca ei sa fie executati separat, el le-a indeplinit acea ultima dorinta. Si il consoleaza gandul ca a apasat pe tragaci inainte ca dictatorii sa isi piarda controlul.

“I-am impuscat foarte repede. Simt ca i-am ajutat sa moara cu demnitate – a mai spus Boeru si a dezvaluit ca se astepta ca, la sfarsit, sa fie ucisi si ei, ofiterii din plutonul de executie.

Parasutistul a mai povestit ca, pe 21 decembrie, toata unitatea a fost obligata sa jure credinta lui Nicolae Ceausescu. Apoi, in Ajunul Craciunului, un coleg din cazarma i-a facut o marturisire care s-a dovedit a fi o premonitie:

“Imagineaza-ti ce-ar fi sa-l pot impusca pe Ceausescu. Daca as pune mana pe el, ce i-as face!”

Era Dorin Cirlan, cel care, chiar a doua zi, s-a oferit voluntar sa faca parte dinplutonul de executie.

“Nu era loc in elicopter, asa ca Dorin Cirlan a fost nevoit sa stea pe cadavre, iar el este cel mai traumatizat” – a spus Boeru.

Parasutistul a mai spus ca, daca atunci, la Revolutie, toata lumea si-ar fi dorit sa fie in locul lui si sa-i ucida pe dictatori, acum nu mai vrea nimeni. Pretul pe care l-a platit a fost scump. Si-a pierdut linistea, dar si casatoria, din cauza renumelui sau de calau.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.