Diana Sosoaca s-a dezlantuit dupa ce Ludovic Orban i-a taiat microfonul

TRIMITE PRIETENILOR

Fosta senatoare AUR, Diana Sosoaca, a reactionat dur dupa ce Ludovic Orban i-a taiat microfonul.

„In sfarsit domnul Citu nu fuge, dar o sa fuga curand. Suntem imprumutati pe 500 de generatii. Vreti bani? Impozitati cifrele de afaceri ale multinationlelor. Distrugeti CFR Marfa, unde aveti interes privat. Vreti bani? Impozitati cu 66% tot profitul catre off-shore-uri! Aveti firme cu offshore”, a transmis Diana Sosoaca, dupa care a inceput sa recite din Mihai Eminescu.

Ludovic Orban i-a atras atentia ca timpul pentru discurs a expirat si i-a taiat microfonul.

„Lasati domnule Orban, ca dvs. nici macar un minut nu rezistati”, a spus aceasta, inainte ca Ludovic Orban sa ii opreasca microfonul.

Comisia Europeana a trimis o scrisoare in data de 11 mai 2021, catre Reprezentanta permanenta a Romaniei la UE, in care se arata ca Guvernul si-a asumat, in secret, desfiintarea CFR Marfa.

„Conform planului de recuperare actualizat, o parte din activele recuperate in natura de la beneficiar, CFR Marfa, ar fi transferate ulterior unei alte companii, Rofersped, in schimbul capitalului propriu. Aceste active includ 22% din vagoanele CFR Marfa si 27% din locomotivele sale, in medie 23% din materialul rulant al companiei CFR Marfa. Autoritatile romane au explicat ca niciun angajat nu ar fi transferat direct de la CFR Marfa la Rofersped, care si-ar angaja personalul de pe piata.

Citeste si articolul : Masurile de pana acum nu au oprit cresterea. Sunt necesare masuri suplimentare
Planul de recuperare actualizat estimeaza ca dimensiunea fortei de munca a Rofersped s-ar situa la 55% din numarul angajatilor CFR Marfa. Rofersped nu ar primi contracte de la CFR Marfa si si-ar crea portofoliul propriu de clienti. In acest scop, Rofersped ar transmite oferte noi catre 23 din cei aproximativ 256 de clienti ai CFR Marfa (9%). Acesti 23 de clienti reprezinta aproximativ 41% din volumul de marfa al CFR in 2019 si aproximativ 60% din cifra de afaceri din acelasi an. Serviciile Comisiei saluta clarificarile furnizate de autoritatile dvs in acest sens si le considera a fi un alt pas in directia corecta”, scrie in scrisoarea Comisiei Europene din 11 mai 2021.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.