Diana Şoşoacă, show total la protestul de la Mina Lupeni. “De 31 de ani România este condusă din afară. Arafat, unul dintre criminalii din România!”

TRIMITE PRIETENILOR

Diana Şoşoacă cheamă minerii în București: Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?

Diana Șoșoacă i-a chemat pe minerii din Valea Jiului, într-o discuție la Lupeni, să vină în Capitală să protesteze pașnic în fața Guvernului și a ministerelor Energiei și Economiei dacă nu li se acordă banii pentru munca prestată.

Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

Senatorul Diana Şoşoacă a ajuns sâmbătă la Mina Lupeni, unde zeci de mineri protestează după ce nu şi-au mai primit salariile. În ciuda faptului că guvernanţi au promis să până în 26 februarie îşi vor primi salariile restante, minerii nu renunţă la protest. Senatorul Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să coboare în mină. Mai mulţi mineri au ieşit din mină pentru a vorbi cu fostul senator AUR. Când le-a auzit povestea, Şoşoacă a izbucnit în lacrimi.

„Știți de ce nu m-au lăsat să intru? Pentru că așa am putut să aflu tot. Eu nu știu cine n-ar putea să plângă când vezi ce-i acolo. Nu mi-am închipuit vreodată că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine. Domnule… pentru 1700 lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine?

Niște mizerabili care sunt la putere. Nu și-au văzut familiile. Unul are nevasta gravidă, nu știe nimic despre ea, sunt șase oameni internați. Aerul e atat de rarefiat acolo… Minerii nu vor renunța. Mă duc să le iau vitamine. Unde-s toți? Aici trebuia să fie tot guvernul și parlamentul României”

Diana Şoşoacă a ajuns la protestul de la Mina Lupeni. Fostul senator AUR a stat de vorbă cu mai mulţi mineri, dar şi cu rudele ortacilor care au rămas în mină în semn de protest faţă de întârzierea plăţii salariilor.

„De 31 de ani România este condusă din afara. Problema mineriilor din România are solutii, pe 4 ani se încearca, s-ar putea da drumul la toate minele din Romania şi aţi putea avea circa 4.000 euro pe lună, ca în Germania. Fascinştii sunt la putere în România. N-o să vedeţi demisii, nu dau doi bani pe oameni, pe ţară, pe popor. Daca oţelăriile ar fi româneşti aţi trăi în puf şi voi şi familiile voastre. Există soluţii. Ştiti cine mai trebuia să fie aici? Preşedintele! Înainte era românii lui Ioha, acum suntem oha! Unde-i SMURD-ul lui Arafat, trebuia să fie aici. Nici dracu nu-l dă jos de acolo, are un tupeu inimaginabil. Este unul dintre criminalii din România”, le-a spus Diana Şoşoacă minerilor.

La sosire, Diana Şoşoacă a anunţat că va încerca să coboare în mină pentru a sta de vorbă cu cei circa 80 de mineri care s-au blocat în subteran. După mai multe discuţii, senatorului Diana Şoşoacă nu i s-a permis acest lucru. Ea a anunţat că a fost informată de ortacii blocaţi vor să stea de vorbă cu ea şi pentru că nu i se permite să coboare, unii mineri vor ieşi la suprafaţă să-i spună fiecare păsurile.

„Probabil că după ce vor ieşi din subteran, minerii vor fi spitalizaţi”, a spus senatorul Diana Şoşoacă, la protestul minerilor.

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.