Dosar penal pentru un batran de 80 de ani, dupa ce a fost prins ca vindea tuica facuta in gospodarie

TRIMITE PRIETENILOR

Polițiștii din Corabia au percheziționat, locuința unui bărbat de 80 de ani, din localitate. Acțiunea a vizat un dosar penal pentru producere ilegală de alcool

În casa corăbianului au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7.556 litri de țuică, depozitată în butoaie de plastic de capacitați diferite.

Totodată, din locuinţa acestuia a fost ridicată cantitatea de 536 litri alcool, iar diferența de 7.020 de litri a fost sigilată și lăsată în custodia bărbatului. Tot cu ocazia percheziției a fost gasită și ridicată suma de 9.250 euro și 16.650 lei.

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în cauză se continuă cercetările.

Inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, solicitați de polițiști să intervină, au aplicat bărbatului de 80 de ani o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei.

Codul fiscal nu interzice vanzarea tuicii, ci impune constituirea unui antrepozit fiscal (procedura foarte complicata). Este exclus ca un detinator din cazan toxic de cupru care face si el 50 L de borhot sa constituie un antrepozit fiscal.

Cazanele comunale sau producatorii particulari de tuica si rachiuri destinate vânzarii trebuie sa functioneze într-un antrepozit fiscal, si, prin urmare, sa plateasca acciza pe alcool.
Fabricarea ţuicii pentru consumul propriu va putea fi realizată de gospodăriile care deţin instalaţii corespunzătoare normelor sanitar-veterinare. Instalaţiile trebuie să fie de tip alambic şi nu coloane, şi vor trebui înregistrate la autoritatea fiscală teritorială, împreună cu declaraţiile aferente.

In plus, nu va obtine niciodata Autorizatie de sanatate publica deoarece cazanele din cupru tehnic sunt interzise la producerea de tuica (doar inox alimentar).


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.