Ea este Maria Elisabeta, fata de la sat care a luat 10 la Evaluare fără meditații

TRIMITE PRIETENILOR

Am mers pe urmele singurului elev din mediul rural care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

O tânără din comuna Cozmești, județul Iași, a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională 2020. Maria-Elisabeta Baltag nu a făcut nicio oră de meditații înainte de examene, dar cu toate acestea, rezultatele sale la examenul de Evaluare Națională au fost excepționale. Fata susține că totul a fost posibil mulțumită profesorilor de la școala la care învață, Școala Profesională Cozmești, dar și a lui Dumnezeu, care a învățat-o că „prin credință și muncă, orice vis poate fi îndeplinit”.

Reporterii au mers la Cozmeşti unde au discutat cu eleva, care a vorbit despre cum poate un elev de la sat să obţină rezultate foarte bune la învățătură chiar și în lipsa resurselor materiale şi didactice.

Maria Elisabeta a vorbit despre pasiunile sale, despre modul în care a învăţat pentru Evaluarea Naţională, dar şi despre ce plănuieşte să facă pe viitor. Povestea surprinzătoare a copilei din Cozmeşti o veţi afla în detaliu în ediţia tipărită de mâine.

„Mă numesc Baltag Maria-Elisabeta, de la Școala Profesională Cozmești, județul Iași. Încă nu îmi vine să cred că am luat nota 10 la ambele obiecte. Știam că am lucrat bine, dar nu mi-am dat voie să cred cu adevărat că voi obține acest rezultat. Nu este doar meritul meu, ci și al domnului profesor de Matematică, Tănase Gheorghe, și al doamnei profesoare de Limba Română, Iacob Cristina, cărora vreau să le mulțumesc, pe această cale. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această reușită, care m-a învățat că prin credință și muncă, orice vis poate fi îndeplinit”, a spus Maria-Elisabeta.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.