Este cel mai modest roman! A ajutat mii de oameni si le-a salvat viata fara sa ceara un ban. Circula cu metroul si spune ca e o normalitate

TRIMITE PRIETENILOR

Geniul neurochirurgiei romanesti: „Sunt cel mai sarac medic din lume”

Geniul neurochirurgiei romanesti, Leon Danaila, a fost fotografiat int imp ce-si odihneste ochii in metrou, in drum spre casa. Fotografia a fost distribuita de peste 80.000 de oameni pe Facebook.

Neurochirugul Leon Danaila, fotografiat in metrou, intorcandu-se de la spitalul la care opereaza, la 82 de ani.

“Drumul pana la metrou si pana acasa este o excelenta metoda de a face miscare, dar si o necesitate”, a raspuns profesorul Leon Danaila internautilor

„Utilizarea eficienta a transportului in comun este parte din reperele mele pentru ceea ce inseamna civilizatie. Mai ales intr-o capitala aglomerata, inseamna mai putine noxe, protejarea mediului inconjurator si timp folosit cu folos. Este o tema la care sper ca si generatiile urmatoare vor reflecta”.

Leon Danaila, despre modul sau de viata.

„Tot operez operatii grele, dificile, merg pe jos la serviciu ca si inainte aproape, inainte mergeam cu masina, acum nu mai pot sa fac uz de masina, am vandut-o, am avut nevoie de niste bani pentru publicatii, stiti ca costa o multime de bani, daca am publicat aproape 50 de volume, costa foarte mult”, a declarat prof. univ. dr. Leon Danaila.

“Am 83 de ani. S-au strans cativa, nimic de zis. Au trecut repede, aproape fara sa-mi dau seama. Am avut mereu cate ceva de facut, am stiut sa ma bucur de fiecare lucru marunt si am acordat atentie totala chestiunilor importante. Sunt un om normal, cu bucuriile mele si cu tristetile care fac parte din viata fiecaruia dintre noi. Mi-am dorit mereu sa fac mai mult si mai bine pentru oameni. Asa sunt eu, asta mi-a fost si imi este crucea! Nu am crezut niciodata ca va veni un moment in care sa cer eu ceva celor pe care i-am slujit toata viata.

Va privesc pe toti cu ochii mintii si va rog astazi sa oferiti acestei tari un bob, un singur bob de timp din “sacul” vostru plin de viata! Tara asta, facuta din bune si din rele, a obosit sub povara urii, invidiei si neincrederii. Tara asta suntem NOI! Eu, carunt, tu, foarte tanar, ceilalti la varsta la care pot misca muntii din loc! Toti si fiecare in parte ne dorim o Romanie mai buna si mai corecta. Trebuie sa avem incredere unii in ceilalti, iar Romania ne va rasplati pentru asta! Va iubesc!”, scria marele neurochirurg pe pagina sa de Facebook.

Profesorul Leon Danaila a fost premiat de revista Foreign Policy Romania, pentru dedicarea fata de pacienti si stiinta medicala.

Leon Danaila spune ca este „cel mai sarac medic din lume”

”Nu mai am nimic, apartamentul l-am vandut ca sa public cartile astea, pentru ca nimeni nu-ti publica pe degeaba. Asa, diplome toata lumea iti da, dar nu-ti da nimeni un leu, doar multumiri. Eu, salariul si indemnizatia de la Academie ii cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un castig pentru Romania”, a declarat Leon Danaila, intr-un interviu pentru Libertatea.

Leon Danaila: „In viata este important sa faci ceva bun. Ceva pentru ceilalti, sa nu fii egoist, sa faci numai pentru tine!”


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.