Explicatia este geniala! De ce femeile și bărbații gândesc diferit.

TRIMITE PRIETENILOR

Mark Gungor este autor de cărți și speaker internațional. Acesta a descris atât de bine diferența dintre femei și bărbați atunci când gândesc.

Femeile sunt construite mult mai complicat decât bărbații. La bărbați totul este simplu, la femei totul este complicat. De ce?

Pentru că avem dispozitivele biologice ale creierului foarte diferite.

Voi începe cu bărbații.

Creierul bărbaților – un dispozitiv în care domnește o ordine perfectă. Aici totul este pus în cutii diferite.

Sexul – într-o cutie, sportul – în alta, lucru – în a treia. Avem o mulțime de cutii, aproape pentru fiecare lucru. O cutie este pentru mașină, una pentru bani, există o cutie care păstrează gândurile despre lucru. Avem o cutie, în care depozităm ideile pe care le avem despre voi, femeile. O cutie – destinată copiilor. Și o cutie aparte – gândurile despre mamă.

Mereu ne aranjăm gândurile după acest principiu. Și există o regulă: atât timp cât desfaci o cutie pe celelalte nu le poți atinge. Dacă discutăm un anumit subiect, atingem doar cutia unde avem stocate „documentele” specifice acelui subiect. Iată de ce noi discută doar întrebările concrete: suntem foarte atenți cu privire la conținutul acelor cutii, care nu sunt puse în discuție.

Creierul femeilor este diferit – o minge mare, învelită în sârmă. Și totul este conectat. Banii sunt asociați cu mașina, mașina cu munca, copii cu mama, mama cu bunica și bunica trebuie să fie și ea conectată la ceva. Ca rezultat procesului de gândire al femeilor – o șosea imensă pe care totul este condus cu aceeași formă de energie – emoție.

Din această cauză, femeile țin minte tot. Dacă iei oricare întâmplare din viața voastră și o conectezi la emoții, ea rămâne veșnic în mintea voastră.

De ce bărbații nu sunt la fel? Pentru că, în  primul rând, de multe ori uităm să ne revizuim cutiile. În al doilea rând, suntem ființe aproape lipsite de emoții. La drept vorbind, avem foarte puține lucruri pentru care ne facem griji cu adevărat. Dar femeile tind să aibă grijă de tot. Ele, pur și simplu, iubesc acest proces.

De-asemenea, în creierul bărbaților există o cutie, despre care femeile nu știu. Este o cutie goală. Și este preferata noastră.

Dacă un bărbat are șansa de a face acest lucru, din subconștient o va alege anume pe ea. Ce ar putea fi mai bine decât golirea creierului pentru câteva ore? Din acest motiv ne place pescuitul.

Câțiva ani în urmă, Universitatea din Pennsylvania a efectuat un studiu și a constatat că bărbații chiar se pot deconecta de la tot și în același timp pot respira. În comparație cu femeile, care nu au această abilitate.

Mintea femeilor nu se oprește niciodată. Ele nu pot savura acea cutie cu „nimic”. Acest lucru desigur le înnebunește. Din acest motiv le enervează când văd un bărbat care nu face nimic. Sursa: Devorbacutine.eu


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana