Explozii la doua baze aeriene din Rusia, la peste 700 km de granita cu Ucraina. Doua bombardiere Tu-95 au fost lovite – Video

TRIMITE PRIETENILOR

Publicatii din Rusia au anuntat, luni dimineata, ca a avut loc o explozie la baza aeriana Engels din Rusia, doua bombardiere Tu-95 fiind avariate. O alta explozie a avut loc la o baza de langa Riazan.

Baza se afla la 700 km de cea mai apropiata baza aeriana a Ucrainei, fiind in raza de actiune a noii drone de atac a Ucrainei. Baza Engels se afla in regiunea Saratov din Rusia, la 400 km de Moscova.

Baza aeriana Engels este unul dintre locurile de decolare pentru avioanele rusesti care lanseaza rachete asupra Ucrainei. Ea gazduieste bombardiere strategice de tip Tu-95 si a fost rampa de lansare pentru numeroase atacuri impotriva Ucrainei.

YouTube player

Doua persoane au fost ranite.

„Cel putin dramatic. O alta lovitura a avut loc asupra unui aeroport militar rusesc de langa Riazan”, a anuntat jurnalistul Yaroslav Trofimov.

RIA Novosti anunta ca trei persoane ar fi fost ucise si sase ranite dupa ce o cisterna cu combustibil a explodat pe un aerodrom aflat in apropierea orasului Riazan, la sud-est de Moscova.

Explozia a avut loc intr-un hangar pentru avioane. Orasul Riazan se afla la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova.

Avioanele de vanatoare ale armatei ruse si-au redus semnificativ numarul misiunilor deasupra Ucrainei, a indicat Ministerul Apararii britanic in buletinul sau informativ zilnic, potrivit DPA.

In prezent, zilnic au loc doar cateva zeci de misiuni ale aviatiei militare ruse. Spre comparatie, in luna martie numarul acestor misiuni ajungea la 300 in fiecare zi.

Declaratia autoritatilor britanice arata ca aceasta scadere a fost probabil cauzata de amenintarea in crestere din partea apararii aeriene ucrainene si de conditiile meteorologice nefavorabile.

Fortele aeriene ruse au pierdut pana acum peste 60 de avioane, printre care un bombardier tactic Suhoi Su-24 si un avion de lupta Suhoi Su-25 saptamana trecuta.

De la inceputul razboiului din Ucraina, Ministerul Apararii britanic publica date ce au scopul de a contracara informatiile privind conflictul difuzate de Rusia. Moscova acuza Regatul Unit ca duce o campanie de dezinformare.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.