Familia, primele declarații despre moartea lui Mitică Popescu: „Boala n-a putut fi învinsă. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului”

TRIMITE PRIETENILOR

Mitică Popescu, unul dintre cei mai apreciați actori ai României, s-a stins marți, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. Marele actor se afla internat în spital, din cauza unor probleme serioase de sănătate.

Familia a transmis, după anunțul decesului, că afecțiunile grave cu care se confrunta i-au adus moartea actorului.

“Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre ‘monștrii sacri’ ai teatrului și filmului românesc.
S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă.

Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături.”, a transmis familia lui Mitică Popescu, potrivit wowbiz.ro.

Și Valentin Teodosiu, unul dintre prietenii apropiați ai lui Mitică Popescu, a făcut dezvăluiri despre decesul colegului său de breaslă. Acesta susține că actorul fost internat în spital după ce a suferit un AVC (n.r. accident vascular cerebral): “Acum vreo cinci săptămâni, înainte să se interneze la urgență, l-am scos la un șpriț. Era tare nefericit că nu-l mai sună nimeni. Cât era în viață și avea nevoi, nu l-a sunat nimeni, acum toată lumea sună. Când avea nevoie de ceva, nu era nimeni, el fiind unul dintre cei care muncea.(…)

L-am sunat când am auzit că s-a internat la urgențe, nu mi-a răspuns în prima zi. A doua zi mi-a răspuns. L-am mai sunat odată peste câteva zile și l-am întrebat ce face, iar el mi-a zis: ‘Uite, fac Crăciunul la Urgențe la Floreasca și Revelionul la Elias’. I-am zis să nu se ducă la Spitalul Elias, că de acolo se iese cu picioarele înainte. Este plin de nosocomiale. Iar el mi-a zis: ‘Nosocomiale sunt peste tot. Mă duc la recuperare’. Și l-au recuperat. Fusese internat din cauza unui AVC (n.r. accident vascular cerebral) mic.“, a declarat Valentin Teodosiu.

Moartea lui Mitică Popescu lasă un gol în teatrul românesc. Omagii aduse pentru marele actor

Foștii colegi de la Teatrul Mic din Capitală, acolo unde Mitică Popescu a urcat pe scenă timp de 37 de ani, i-au adus un ultim omagiu pe pagina instituției. Acolo a realizat roluri de excepție, în piese de Pirandello, Bulgakov, Cehov, Shakespeare, Moliere sau Carlo Goldoni, dacă e să menționăm doar o mică parte.

Cristi Iacob: „Ce avea aparte, în afara de carieră, avea o boierie, o aristocrație. Spunând Teatrul Mic spui mai multe nume, spui Mitică Popescu, spui Leopoldina Bălănuță, spui Valeria Seciu, spui Ștefan Iordache, ei au fost de altfel tipul Teatrului Mic”.

La Teatrul Mic și-a cunoscut și soția, pe regretata actriță Leopodina Băluntză.

Florin Zamfirescu: „Am vorbit chiar acum trei zile. Mi-a zis că este la Elias, că a fost bolnav, a trecut prin perioade mai grele, dar că e bine și că e în regulă. Urma să ne vedem și acuma a căzut ca un trăsnet vestea asta că Mitică nu mai e. Sunt șocat”.

Mitica Popescu a fost unul dintre actorii Generației de Aur. După debutul pe marile ecrane din 1974, inconfundabila sa voce gravă, dar caldă, a dat viață unor personaje din filmele romanești: În „Cel mai iubit dintre pământeni”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, în „Căsătorie cu repetiție” ori „Moromeții”, unde l-a interpretat, memorabil, pe Cocoșilă, scrie stirileprotv.ro.

Rodica Popescu Bitănescu: „S-a mai dus unu din Generația de Aur. Era un om deosebit. Un mare actor”.

A fost iubit de public și pentru scheciurile umoristice care înveseleau revelioanele austere în anii comunismului. Dar și pentru longeviva sa emisiune de la postul public, „D’ale lui Mitică”. În 2002 a fost decorat pentru „devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.